5 candidați la examenul de bacalaureat au fost eliminați

5 candidați la examenul de bacalaureat au fost eliminați. La nivelul județului Hunedoara niciun candidat care a susținut, astăzi, prima probă scrisă a examenului de bacalaureat nu a avut temperatură mai mare de 37.3 grade. Au fost, în schimb, eliminați cinci candidați care au fost prinși cu copiuțe.

”S-au înscris 3410 elevi la examenul de bacalaureat, din seria curentă și seria anterioară. Am organizat 25 de centre de examen și 3 centre zonale de evaluare. La triajul epidemiologic nu am avut niciun elev cu temperatură de peste 37,3 grade. Din păcate, au fost eliminați din examen 5 elevi, doi din zona Orăștie, unul din zona Brad, unul din Deva și unul din Valea Jiului. Au fost surprinși cu mijloace tehnice, telefoane, căști. Au dat declarații, au recunoscut și au fost eliminați din examen. Se vor putea înscrie după doar două serii, adică în sesiunea de toamnă de anul viitor”, a declarat Ilie Pârvan, inspector școlar general ISJ Hunedoara.

Pentru susținerea probelor scrise s-au înscris, în județul Hunedoara, 3409 candidați, dintre care 2561 candidați din promoția curentă, respectiv 848 candidați din promoțiile anterioare.

Afișarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 30 iunie (până în ora 12:00). Afișarea rezultatelor se va face cu anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului.

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 16:00 – 20:00, respectiv 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice. În acest caz, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 5 iulie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.