8 familii din județ primesc bani de la Guvern

8 familii din județ primesc bani de la Guvern. Opt familii din județul Hunedoara primesc ajutoare de urgență din partea Guvernului. 32.000 de lei este suma de care vor beneficia familiile aflate în nevoie.

Sumele se acordă “pentru sprijinirea unui număr total de 280 familii și persoane singure care se află în situaţii de necesitate ori deosebite cauzate de incendii, inundații și fenomene meteorologice severe, probleme grave de sănătate ori alte cauze care pot conduce la riscul de excluziune socială, în vederea ameliorării situației socio-materiale, de locuit și de sănătate ale acestora”.

Din majoritatea anchetelor sociale rezultă că familiile pentru care se propune acordarea de ajutoare de urgență au membri cu grave afecţiuni de sănătate, care necesită tratamente medicale de durată şi intervenţii chirurgicale costisitoare, care nu sunt suportate în totalitate de către casele judeţene de asigurări de sănătate, precum şi respectarea regimurilor alimentare recomandate de medici. Majoritatea persoanelor din familiile pentru care se propune acordarea de ajutoare de urgență nu au posibilitatea să obţină venituri din alte activităţi, având capacitatea de muncă redusă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.