.Index Actualitate

Cristian Iștoc: “Nu se mișcă nimic fără presiune sindicală”

Consiliul de Administrația al Complexului Energetic Hunedoara s-a întrunit, vineri, la Mintia, acolo unde au fost analizate revendicările angajaților care au protestat în urmă cu trei săptămâni. Cristian Iștoc, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoreană, susține că s-a luat act de revendicările oamenilor și că în cursul acestei săptămâni se vor prezenta și rezultatele.

“Am făcut niște propuneri că am avut o comisie de analiză cu privire la majorările salariale. Am avut vizita secretarului de stat și a Consiliului de Administrație la Mintia. Au luat act de propunerile noastre și urmează să ne transmită ce agrează din ele. Noi am avut propuneri de corecții salariale în zonele unde au fost acordate și măriri și s-au creat nemulțumiri. Săptămâna viitoare (în cursul aceste săptămâni-n.r.) primim răspunsul. Lucrăm în termene scurte pentru că sunt supervizați de ministru. Este calendar stabilit. Sperăm să se concretizeze varianta cu schema de sprijin pentru că corecțiile salariale unde au fost făcute nedreptățile nu îi încălzește pe oameni dacă vor lua salariile doar pe o perioadă scurtă de timp, majoritatea vor să aibă de lucru pe termen lung”,  a declarat Cristian Iștoc, președintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoreană.

Sindicaliștii de la termocentrala Mintia, parte a Complexului Energetic Hunedoara, au făcut o propunere și în ceea ce privește investițiile de mediu.

“Am făcut niște propuneri pentru SIEG, este o schemă de sprijin și o să trimitem documentația, că au termen strâns de la Comisie, să vedem dacă o susține ministerul, varianta de SIEG propusă acum cu două grupuri pe cărbune la Mintia, care să funcționeze alternativ. Noi avem grupul și furnitura de la grupul pe care îl avem în depozit și ar reduce costul cu achiziția unei centrale electrice de pornire. Echipamentele nu s-au degradat. Mai nou nu se mișcă nimic fără presiune sindicală”,  a mai spus sursa citată.

Salariații de la Mintia care au venituri sub 2500 de lei vor beneficia de majorări salariale. În același timp, venitul directorului general al CEH a fost diminuat, la solicitarea acestuia.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.