.Index Actualitate

Înscrieri la masterat

Absolvenții studiilor universitare de licență susțin, zilele acestea, examenele. Vara nu este doar sezonul concediilor, ci și a examenelor. Dacă absolvenții de liceu și-aua flat și notele finale, iar dascălii se pregătesc pentru a susține examenul de titularizare, la Universitatea din Petroșani se desfășoară zilele acestea examenele pentru susținerea licenței. Primii care au scăpat de stresul examenelor au fost absolvenții Facultății de Mine, care au susținut la sfâșitul trecute examenul de licență. Din cei 120 de studenți înscriși, toți au promovat examenul care le certifică absolvirea studiilor superioare. Zilele acestea are loc susținerea examenului de licență la Facultatea de Științe, iar la sfâșitul săptămânii intră în febra evaluării studenții de la Facultatea de Inginerie Mecanică și Electrică.

Schimbări

Anul acesta, admiterea la studiile universitare de masterat vine cu o noutate, reglementată la nivel național. Media generală de admitere la studiile universitare de masterat se compune din media ponderată formată din media obținută de candidatul respectiv la examenul de licență în proporţie de 75% şi media la examenul de cunoştiinţe teoretice, tip probă orală, în proporţie de 25%.

„Clasificarea candidaţilor se face în ordinea descrescătoare a mediilor obţinute la examenul de admitere şi în limita locurilor aprobate pentru fiecare program de studii. Media generală minimă de admitere pentru studii universitare de master nu poate fi mai mică de 6,00 (şase).

Candidaţii la studiile de master pot concura la admitere la mai multe domenii de masterat, dacă au depus dosare de înscriereîn acest sens la comisiile de admitere, cu condiţia susţinerii probei de concurs tip interviu pentru fiecare domeniu de studii”, arată informațiile de pe site-ul UPET.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.