.Index Actualitate Turism

Un munte la dispoziția copiilor

Un munte la dispoziția copiilor. Toți copiii, care vor prezenta carnetul de elev, vor schia gratuit în stațiunea montană Straja. Vineri, 25 februarie, administratorii domeniului schiabil din Straja pun întreg muntele la dispoziția elevilor.

”Vineri, 25 februarie, după școală, hai la schi cu copiii, acestia vor beneficia de SKIPASS GRATUIT, de dragul vacanței de iarnă pe care o meritau. Pe baza carnetului de elev, noi le oferim gratuitate la transportul de cablu! Cu cât mai mulți copii, cu atât mai frumoasă atmosferă de vacanță vom crea!”, arată cei de la Complexul Montana.

Asociația Transporatorilor de Cablu din România a inițiat și o petiție și îi încurajează pe toți cei care vor să susțină reluarea vacanței de iarnă pentru copii și prelungirea acesteia la două săptămâni, să o semneze.

Peste 4000 de semnături au fost strânse până acum. ”Solicitam acordarea vacanţei de iarnă de 2 săptămâni în luna februarie începând cu anul şcolar 2022-2023 deoarece: o minte sănătoasă nu se poate dezvolta decât într-un corp sănătos; activitatile în aer liber iarna ajuta la creşterea imunităţii copiilor; toate ţările cu munţi din Europa (Germania, Austria, Italia, Polonia, Slovacia, Elveţia, Franţa, Cehia şamd ) au vacante de iarnă, în februarie de 2 săptămâni. În Germania de pildă autorităţile au numit vacanța de la final de februarie “Sportferien”, adică vacanța pentru sport; sistemul educaţional din România a fost implementat în ultimii 32 de ani în aşa fel încât copii să beneficieze de o vacanţă de iarnă. Excepţie de la această regulă o fac doar 2 ani şcolari 2019-2020 respectiv 2021-2022”, arată Asociația Transportatorilor pe Cablu din România.

Odată eliminată vacanța din luna februarie, România devine singura ţară din blocul comunitar cu reliefe montane care nu va avea vacanţa de iarnă. Mai mult, Asociația notează și faptul că implicaţiile sociale şi economice pe care le- aduce această vacantă întregii industrii turistice montane cât şi beneficiarilor /furnizorilor/ servicilor de pe orizontală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.