.Index Actualitate

CEH, subiect neinteresant pentru conducătorii statului

parlamÎntrebări fără răspuns. Cel mai mare angajator din judeţul Hunedoara are probleme şi nu puţine deloc. Nu că nu ar fi fost cunoscute la nivel guvernamental, dar senatorul Haralambie Vochiţoiu a vrut să afle niştre răspunsuri legate de soarta Complexului Energetic Hunedoara. Majoritatea întrebărilor sale referitoare la CEH au rămas fără răspuns.

 

Premierul ocupat

 

În luna aprilie a acestui an senatorul i-a adresat o interpelare fostului premier Victor Ponta prin care îi solicita să îi spună care este “situația Complexului Energetic Hunedoara în contextul integrării în Uniunea Energetică Europeană și importanța în strategia energetică națională”. Este jumătatea lunii noiembrie şi Vochiţoiu nu a primit niciun răspuns de la Victor Ponta asta deşi acesta era boligat să îi răspundă într-un termen de 30 de zile.

 

Şi în luna septembrie, senatorul a adus la cunoştinţa premierului problemele CEH şi faptul că locuitorii din Valea Jiului şi Deva riscă să rămână fără căldură pe timpul iernii. Nici această întrbare nu a primit un răpsuns oficial. Aceeaşi întrebare i-a fost pusă şi ministrului Energiei Andrei Gerea care nici acesta nu i-ai oferit răspuns senatorului. Majoritatea întrebărilor şi interpelărilor care au avut ca obiect Complexul Energetic Hunedoara au rămas fără răspuns. Situţia societăţii este incertă, iar de cele mai multe ori, ministrul de resort s-a mulţumit să spună lucruri ştiute deja, fără a avea nicio perspectivă clară pentru viitor.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.