.Index Actualitate Administratie

Pregătiri administrative pentru sărbători

alege-cel-mai-frumos-oras-din-transilvania-de-sarbatori_6Luna cadourilor uşurează bugetul local al municipiului Petroşani. Două săptămâni ne mai despart de luna decembrie, iar autorităţile locale de la Petroşani au alocat bani pentru organizara evenimentelor din luna lui Moş Crăciun. Nu mai puţin de 130.000 de lei au alocat edilii din localitate pentru diferite acţiuni ce vor avea loc în această lună.

 

“Luna decembrie este deosebit de bogată în tradiţii, simboluri şi sărbători. Acestea, păstrate şi transmise din moşi-strămoşi, au menirea de a aminti de antuziasmul copilăriei, de bucuria vieţii, de farmecul colindelor de altădată. Astfel, sărbătorile religioase şi laice din luna decembrie nu sunt doar un motiv de bucurie pentru noi, ci reprezintă şi un bun prilej de a ne păstra identitatea ca popor şi o oportunitate de a conserva şi practica obiceiurile moştenite de la străbunii noştri”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

 

 

Astfel, s-au alocat bani pentru festialul de colinde, serbarea pomului de Crăciun, Revelionul în stradă, revelionul pensionarilor şi nu numai.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.