.Index Actualitate

Discuţii pentru disponibilizări la CEH Lichidatorul CEH aşteaptă soluţii de la Ministerul Energiei

 

minReducerea cheltuielilor la Complexul Energetic Hunedoara este o prioritate. Dacă nu se întâmplă acest lucru societatea va intra în faliment, fără drept de apel. Administratorul judiciar al societăţii caută măsuri pentru a reduce cheltuielile şi a creşte veniturile, iar disponiblizările la societate sunt luate în calcul în acest moment.

“Deocamdată personalul de la centru (sediul CEH-n.r.) a fost trimis în concediu de aşteptare, iar apoi urmează TESA de la termocentrale. La angajaţii direct-productivi nu vom aplica această măsură pentru că de ei depind veniturile societăţii. Totodată suntem în disucţii cu ministerul Energiei pentru a vedea dacă putem să disponibilizăm omanei sau să îi pensionăm pe cei carer îndeplinesc condiţiile de pensionare. Vorbim de plăţi compensatorii în ambele cazuri”, a declarat Florin Săftoiu, reprezentantul Casei de Insolvenţă GMC Craiova.

Soluţiile sunt la Ministerul Energiei

Lichidatorul judiciar al CEH subliniază că situaţia de la societate arată foarte rău, dar soluţiile pot veni de la statul roman care este patronul fimei.

“Situaţia în acest moment arată foarte, foarte rău, dar soluţiile sunt la Ministerul Energiei. Ei trebuie să acorde un sprijin pentru ca societatea să iasă din acest impas. Trebuie ca CEH să reziste până la aprobarea planului de reorganizare. S-au redus cheltuielile la maximum”, a mai subliniat sursa citată.

Săftoiu a mai subliniat că planul de reorganizare va trebui elaborat de reprezentantul statului, reprezentant care aruncă pisica în ograda administratorului judiciar.

“Statul are un plan pentru CEH, dar deocamdată este vorba şi de planul de reorganizare care va fi făcut şi de administratorul judiciar, va trebuie să le coordonăm unele cu altele”,  a declarat Dan Agrişan, administratorul special al CEH.

“Administratorul special trebuie să vină cu un plan de măsuri pentru reorganizarea societăţii. Acesta are un program. Noi vom susţine planul statului român”, a declarat Florin Săftoiu, reprezentantul Casei de Insolvenţă GMC Craiova.

Depunerea raportului privind intrarea în insolvenţă a CEH a fost amânată cu 30 de zile. Decizia a fost luată, săptămâna trecută, de către judecătorul sindic care a analizat cererea depusă de administratorul judiciar, respectiv reprezentanţii casei de insolvenţă GMC Craiova

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.