.Index Actualitate Administratie

Sănătate în condiţii de confort

Sănătate în condiţii de confort. Lucrările de aducere a Spitalului de Urgenţă din Petroşani la nivelul actual continuă. Curtea unităţii medicale este un adevărat şantier unde săpăturile, betonierele contrastează cu mediul septic al unităţii medicale. Lucrările au loc în cadrul proiectului de reparaţii capitale a Spitalului de Urgenţă din Petroşani. Proiectul de reparații capitale a Spitalului de Urgență Petroșani are o valoare totală de 160 milioane de lei. Nici 10 procente nu au fost alocate pentru această lucrare de anvergură.

Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi a inspectat lucrările.

 

“Este o lucrare de investiții pe termen lung, cu fonduri de la bugetul local și Ministerul Sănătății, care va permite decongestionarea activității din spital, conform normelor de spațiu pentru spitalizarea pacienților ( maxim 4 într-un salon) și asigurarea tuturor circuitelor medicale, conform cerințelor actuale.  Întâlnirea mea de astăzi în teren cu echipa de constructori și directorul spitalului- dr. Alin Vasilescu, a avut ca scop cunoașterea stadiului de execuție a lucrărilor la această investiție publică și a modului în care se derulează aceste lucrări, prin colaborarea dintre beneficiar și executant’, arată Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.

 

Legăturile între cele două clădiri ar urma să se realizeze la etajele 1 şi 2 ale unităţii medicale. Aici vor fi mutate mai multe secţii, având în vedere faptul că în urma recompartimentării, în clădirea principală va  fi micşorat numărul de paturi. Investiția trebuie să se deruleze pe o perioadă de patru ani, prima tranșă de bani fiind alocată doar în anul 2013. În acest condiții, finalizarea investiției ar urma să aibă loc în 2017, lucru greu de îndeplinit având în vedere alocările financiare. Investiţiile de la Spitalul de Urgenţă Petroşani vin ca o necesitate, având în vedere că din anii 70 nu au mai efectuate modernizări ale acestei unităţi medicale. Reamintim că în 2014, administraţia locală de la Petroşani a reuşit modernizarea Ambulatoriului Spitalului, prin intermediul unui program finanţat din fonduri europene.

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.