.Index Actualitate Administratie

Gunoiul din Lupeni dus la Horezu şi Deva

Municipiul Lupeni a rezolvat problema gunoiului menajer. Acesta va fi transportat la depozitele de la Bârcea şi Horezu. Municipiul Lupeni, la fel ca întreaga Vale a Jiului, s-a confruntat cu problema depozitării gunoiului menajer. Groapa de gunoi de la Vulcan, unde se depunea gunoiul s-a inchis, iar deponeul ecologic de la Bârcea, amenajat cu fonduri europene nu este funcțional. În aceste condiții administrația locală de la Lupeni a căutat soluții pentru ca orașul să nu fie sufocat de gunoaie.

“Întrucât odată cu închiderea gropii de gunoi de la Vulcan, municipiul Lupeni risca să se confrunte cu o criză a gunoaielor, neexistând locuri de depozitare pe raza localității noastre și până în prezent nu sunt amenajate locuri de depozitare nici în celelalte localități ale Văii Jiului, am încheiat contracte de depozitare a gunoiului menajer cu deponeele de la Horezu și Deva și putem spune că problema este în prezent rezolvată”, a declarat Cristian Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni.

În Petroşani urmează a fi construită o platformă temporară pentru depunerea deşeurilor menajere, iar atunci problema s-ar rezolva în Valea Jiului. Cel puţin temporar, până când deponeul de la Bârcea va deveni operaţional.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.