.Index Actualitate Administratie

Cartierul Bărbăteni, în plin proces de modernizare

Cartierul Bărbăteni din municipiul Lupeni se află în plin proces de modernizare. Autorităţile locale vor să transforme zona într-una de nivel european. Cartierul Bărbăteni   a fost cel mai tare afectat de ploile care au căzut în municipiul Lupeni, inundatiile produse au afectat grav infrastructura rutieră şi trotuarele de aici. Autorităţile lupenene au început cu puţin timp în urmă derularea unui amplu proiect de reabilitare a infrastructurii acestui cartier, proiect care constă  în reabilitarea şi bordurarea trotuarelor şi asfaltarea străzilor. Pentru a aduce un plus de confort cetăţenilor care locuiesc în acest cartier, Primăria Lupeni a derulat în paralel cu acest proiect şi o serie de activităţi edilitare prin care au fost tăiaţi la cererea cetăţenilor copacii  care prezentau risc de accidente,a fost scos gardul viu, au fost demolate constructiile care nu aveau autorizatii şi afectau aspectul zonei precum şi un proiect de extindere a reţelei de iluminat şi inlocuirea corpurilor de iluminat cu lampi moderne cu un consum redus de energie.

b4_o“Proiectul de reabilitarea a străzilor şi trotuarelor din Cartierul Bărbăteni a intrat intr-o fază nouă aceea de montare a bordurilor şi asfaltare a trotuarelor, după ce într-o primă fază au fost scoase bordurile vechi şi au fost pregătite zonele unde va fi turnat asfalt. Constructorul a respectat până acum graficul de lucrări şi deja proiectul începe să prindă contur. Având în vedere că in acest cartier au fost efectuate şi o serie de acţiuni edilitare şi de un proiect de modernizare a iluminatului public, în paralel cu lucrările de reabilitare şi reparare a infrastructurii, la finalizarea proiectului locuitorii din acest cartier se vor putea bucura de condiţiii sporite de confort”, declară Cristian Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni.

Lucrările de asfaltare si reabilitare au intrat intr-o fază nouă, aceea de montare a bordurilor şi asfaltare a trotuarelor,  astfel că proiectul a început să prindă contur.Proiectul de reabilitarea a străzilor şi trotuarelor din Cartierul Bărbăteni a intrat intr-o fază nouă aceea de montare a bordurilor şi asfaltare a trotuarelor, după ce într-o primă fază au fost scoase bordurile vechi şi au fost pregătite zonele unde va fi turnat asfalt. Constructorul a respectat până acum graficul de lucrări şi deja proiectul începe să prindă contur. Având în vedere că in acest cartier au fost efectuate şi o serie de acţiuni edilitare şi de un proiect de modernizare a iluminatului public, în paralel cu lucrările de reabilitare şi reparare a infrastructurii, la finalizarea proiectului locuitorii din acest cartier se vor putea bucura de condiţiii sporite de confort.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.