Avram Iancu dă numele bazinului didactic din Petroșani

Bazinul de înot didactic din Petroșani va purta numele sportivului Avram Iancu. Decizia a fost luată la sfârșitul lunii decembrie, în cadrul ședinței de Consiliu Local de la Petroșani. Performanțele sportive ale lui Avram Iancu sunt recunoscute și prin acest mod. Astfel, bazinul didactic din Petroșani va purta numele de “Iancu Avram – Marius”

„Iancu Avram – Marius a terminat la Sulina, cursa de 2860 de kilometri de înot pe Dunăre, devenind astfel primul om care a străbătut fluviul de la izvoare până la vărsarea în Marea Neagră fără obiecte ajutătoare. Aproape trei luni au trecut de când Iancu Avram – Marius a pornit de la izvoarele ei, din Munții Pădurea Neagră (Germania), spre Delta Dunării. La acest efort uriaș se adaugă și traversarea Canalului Mânecii, doar în slip și cască, fără să poarte costum de neopren, la capătul unui efort extraordinar. Este primul român care traversează canalul fără costum de neopren”, arată documentele aprobate de consilierii locali de la Petroșani.

Acestea sunt motivele care au stat la baza deciziei Consiliului Local al municipiului Petroșani.

“Iancu Avram – Marius este autorul unei performanțe care a fost omologată internațional. El și-a dorit neaparat să atragă atenția românilor în campania de strângere de fonduri pentru achiziția operei lui Constantin BrâncușI, “Cumințenia pământului”. IAtă de ce, având în vedere contribuția pe care domnul Iancu Avram – Marius a avut-o la promovarea sportului șI imaginii municipiului Petroșani pe plan internațional, național șI implicit a celui local, propun Consiliului Local ca bazinul didactic de înot din Petroșani să se numească Bazinul Didactic “Iancu Avram – Marius””, mai arată documentele.

În cadrul ședinței au existat nelămuriri în ceea ce privește denumirea de “Iancu Avram – Marius”. Consilierii locali ar fi vrut ca bazinul să se numească “Avram Iancu”, însă comisiile de specialitate de la Prefectură au stabilit că numele trebuie să fie precum cel din actul de identitate.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.