Beneficiarii venitului minim garantat, scoși la curățenie

Beneficiarii venitului minim garantat din Petroșani sunt scoși pe teren pentru a presta diferite activități. Consilierii locali de la Petroșani au aprobat la finalul anului trecut, planul de acțiuni sau de lucrări de interes local pentru repartizarea orelor de muncă ale persoanelor beneficiare de ajutor social și de serviciile cantinei de ajutor social.

“Persoanele apte de muncă din familiile pentru care se asigură venitul minim garantat vor presta, lunar, la solicitarea primarului, acțiuni sau lucrări de interes local, fără a se putea depăși regimul normal de lucru și cu respectarea normelor de securitate și igienă a muncii”, arată documentul.

Astfel, conform planului de acțiuni, beneficiarii venitului minim garantat trebuie să curețe străzile, aleile, malurile apelor.  Curățarea zăpezii – cartier Carpați, str. Muncii, zona Gării, str. Cuza Vodă, str. Lunca, str. Independenței (careuri), DN 66 de la Pod Sălătruc la Peco Livezeni, curățarea zonelor dintre blocuri – str. 9 Mai, str. 1 Decembrie 1918, str. 22 Decembrie, Cartier Carpați, Al. Trandafirilor, Al. Poporului, srt. Șt. O. Iosif, Gen. Dragalina, str. Constructorului, str. Gral. Vasile Milea, str. Ctin. Milea, str.Zorilor, str. Horea, str. Unirii, str. Oituz, str. Păcii, str. Independeței (careuri), DN 66 de la Pod Sălătruc la Peco Livezeni; Curățare străzi și alei – Cartier Carpați, str. Muncii, zona Gării, str. Cuza Vodă, str. Lunca, str. Independenței (careuri), DN 66 de la Pod Sălătruc la Peco Livezeni; Curățare șanțuri și rigole – str. Șasa, str. 1 Decembrie 1918 de la Liceul Teoretic până la podul Sălărtuc peste Jiu de la Dărănești, DN 66 de la Pod Sălătruc la Peco Livezeni;  Curățare ape și poduri – Pârâul Staicului, Pârâul Slătinioara, Râul Jiul ed est, Pod Livezeni și Pod Dâlja peste Jiul de est, Pârâul Maleia, Pârâu Bucegi, Pârâu Colonie; Curățarea panourilor publicitare de afișe și a înscrisurilor incedente de pe clădiri – pe raza municipiului Petroșani; Asigurarea curățeniei la bazinul de înot din localitate – cartierul Aeroport, str. Viitorului nr. 1; Curățare deșeuri, măturat, curățat zăpada – orice spațiu, strada, zonă verde, aparținând domeniului public al municipiului Petroșani. Conform prevederilor Legii nr. 416/2001, privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare, primarii au obligația să întocmească un plan de acțiuni sau de lucrări de interes local pentru repartizarea orelor de muncă.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.