Construcția grădiniței IG Duca, din nou la licitație

grad2

Municipalitatea de la Petroșani a scos, din nou, la licitație construcția grădiniței IG Duca. Până acum, niciunul dintre constructori nu a reușit să ducă la bun sfârșit lucrările. De 10 ani se încearcă realizarea unei instituții de învățământ pentru preșcolari. Este a treia încercare a municipalității de a finaliza lucrările.

“Proiectul este scos la licitație, sperăm ca de data aceasta să avem noroc să fie o firmă serioasă și care să se țină de cuvânt până la capăt, să încheie lucrările. Această reactualizare a proiectului ne costă în jur de 14-15 miliarde de lei vechi”,  a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Noua grădiniță are prevăzute 10 săli de clasă, dintre care 4 pentru program prelungit. Procedura de depunere a ofertelor se va încheia în data de 18 septembrie, apoi va urma deliberarea câștigătorului. La începutul acestui an, municipalitatea de la Petroșani a alocat bani pentru finanțarea de la bugetul local a categoriilor de cheltuieli care nu se finanțează de la bugetul de stat. Pe măsură ce trec anii, costurile pentru finalizarea grădiniței cresc. În acest sens, au fost aprobați și indicatorii tehnico-economici actualizați pentru obiectivul de invetsiții “construire grădiniță cu program normal și prelungit” IG Duca.

Lucrări de 126 mii  lei

În decursul anului 2016 au fost executate lucrări în valoare de 126.169,51 lei cu TVA. Contractul a fost ulterior reziliat, constructorul nerespectând clauzele contractuale.

“În aceste condiții, devizul general a fost actualizat la valoarea estimată înainte de procedurile de achiziție publică șI este necesară inițierea unei noi proceduri de achiziție publică pentru atribuirea contractului de lucrări pentru care valoarea estimată trebuie să se raporteze la valoarea estimată de proiectant pentru restul de executat șI nu la valoarea atribuită în anul 2015 care la acest moment este subevaluată. Valoarea totală necesară pentru restul de executat este de 1.952.651,88 lei (TVA inclus), din care 919.659,49 lei (TVA inclus) de la bugetul de stat și 1.032.992,39 lei (TVA inclus) de la bugetul local”, arată documentele.

S-a scurs un decediu de la începerea lucrărilor de construcție a grădiniței IG Duca din Petroșani. Constructorii au venit pe rând, au făcut câte ceva și au plecat, invocând tot felul de motive. Grădinița IG Duca ar putea fi finalizată anul acesta. Edificiul pare a fi blestemat. Niciunul dintre constructori nu a reușit să finalizeze lucrările începute în urmă cu 10 ani.

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.