Contract prelungit cu asociația care se ocupă de câinii maidanezi

Contractul dintre administrația locală de la Petroșani și ADI Serviciul Județean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân a fost prelungit pentru o perioadă de încă trei ani. O parte din consilierii petroșăneni solicită ca Asociația să prezinte un raport.Prin cererea cu nr. 183052017, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Serviciul Județean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân” a solicitat aprobarea prelungirii contractului de comodat (…). Prin hotărârea Consiliului Local nr. 118/2012, s-a aprobat asocierea municipiului Petroșani cu județul HUnedoara șI unele unitățI administrative-teritoriale din județ în vederea constiuirii Asociației de Dezvoltare Intercomunitară “Serviciul Județean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân”, cu scopul principal de a gestiona în conformitate cu legislația țării noastre șI cu legislația europeană animalele cu șI fără stăpâ din județ”, arată documentul.

Astfel, Consiliul Local a aprobat prelungirea contractului de comodat pentru o perioadă de încă trei ani, însă o parte din consilieri cer un raport din partea asociației.

“De ce toate contractele sunt de comodat șI nu le percepem o chirie? Adresa pe care a făcut-o directorul de la județ ne cere să prelungim cu trei ani, dar nu ne spune câțI câini mai are, cum îi îngrijește, ce face cu ei”, a spus consilierul local Mihai Barbu.

Peste 2000 de câini din judetul Hunedoara au fost eutanasiati. La nivelul judetului Hunedoara, functioneazã, de câtiva ani, Serviciul Judetean pentru Ocrotirea Animalelor fãrã Stãpân, iar douã dintre cele opt adãposturi canine sunt în Valea Jiului, la Petrosani si Uricani.

Asociatia gestioneazã un numãr de 8 adãposturi pentru câinii fãrã stãpân, cu o capacitate de cazare de 844 de locuri. Adãposturile sunt situate în Deva, Hunedoara, Brad, Simeria, Cãlan, Orãstie, Petrosani si Uricani. “Pânã în prezent, au fost capturati un numãr de 3312 câini, au fost adoptati 1240 câini si au fost eutanasiati 2029 câini”, aratã un bilant al CJ Hunedoara. Asociatia de Dezvoltare Intercomunitarã „Serviciul Judetean pentru ocrotirea animalelor fãrã stãpân” înfiintatã prin Sentinta Civilã nr.3904/2012. Scopul acestei asociatii este: „gestionarea în conformitate cu legislatia tãrii noastre si cu legislatia europeanã a tuturoranimalelor cu si fãrã stãpân din judet”. În anul 2016, la Petrosani au fost capturati 410 câini si eutanasiati 225.
Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.