Elevii hunedoreni spun “NU” începerii anului școlar la data de 16 septembrie

Elevii hunedoreni spun “NU” începerii anului școlar la data de 16 septembrie. Elevii hunedoreni nu sunt de accord ca anul școlar 2019-2020 să înceapă la data de 16 septembrie. În ultimele zile la nivel guvernamental s-a discutat despre propunerea ca noul an școlar să debuteze la data de 16 septembrie. Elevii nu sunt însă de accord cu această propunere, pe care o consider a fi total în defavoarea lor.

„Decalând structura anului școlar cu o săptămână, se creează un mare deserviciu elevilor din toată țara. Pe lângă faptul că acest lucru conduce spre un act educațional ineficient, cu 15 săptămâni într-un semestru și 20 în celălalt, și mai departe spre notarea elevilor în ultimele săptămâni de școală, aceștia ajung să susțină examenul de Bacalaureat într-o căldură infernală, fapt ce determină pierderea concentrării și, eventual, note ce nu reflectă nivelul lor. După cum susține și Consiliul Național al Elevilor, un an școlar care să înceapă pe 1 septembrie și să se termine pe 1 iunie ar fi benefic pentru noi, iar o variantă apropiată propusă deja ar fi un debut al anului școlar pe 9 septembrie”, a declarat președintele interimar al Consiliului Județean al Elevilor Hunedoara, Horia Danci.

După discuții la care au participat inspectori școlari, dar și reprezentanți ai părinților s-a luat decizia ca școala să înceapă pe data de 9 septembrie. Premierul Romniei, Viorica Dăncilă, a făcut această propunere, de amânare a primei zile de şcoală până pe 16 septembrie, în urma unei cereri a operatorilor din turism, nemulţumiţi de încasările din această vacanţă de vară.

Leave a Reply

Your email address will not be published.