Hotel Rusu – destinația ideală pentru mii de copii

Hotel Rusu – destinația ideală pentru mii de copii. Mii de copii din întreaga țară și-au petrecut vacanța de vară la Hotelul Rusu. Într-un cadru de vis, cu un peisaj superb, munții care străjuiesc locația sunt câteva dintre frumusețile pe care le-au descoperit copiii.
Elevi din întreaga țară au descoperit municipiul Petroșani, dar și județul Hunedoara.

“Avem tabere cu serii între 140 și 200 de persoane pe serie. Sunt copii veniți din toate colțurile țării, cu preponderență Moldova, Muntenia și Dobrogea iar ca și persoane venite sunt din Brăila și Ploiești. Taberele sunt complexe, având cursuri făcute de traineri acreditați la istorie, dans, teatru, sport. Pe lângă acestea mai au ore de echitație și drumeții spre Parângul Mic pentru copiii de clasele I-VIII. Pe lângă aceste lucruri mai au două zile de vizitat județul cu obiectivele Peștera Boli, Castelul Corvinilor, Cetatea Devei, Sarmisegetuza de lângă Hațeg și Geoparcul dinozaurilor și rezervația de la Hațeg”, a declarat Cristian Tamaș, administrator Hotel Rusu.

Valea Jiului deși dispune de un potențial turistic uriaș, acesta nu este valorificat ca atare. Astfel, cei care vin în tabere, vizitează doar două zile Valea Jiului, iar locațiile sunt limitate.

“Sunt două zile când ei vizitează altceva decât Valea Jiului iar în afară de Peștera Bolii nimic nu este legat de Valea Jiului. Lipsesc obiective adevărate de vizitat în Valea Jiului. Dacă ar exista obiective de vizitat, cel puțin într-una din cele două zile oamenii vor rămâne în zonă. În momentul în care telescaunul va funcționa fără întrerupere și în special vara până la o oră mai târzie. În momentul în care va fi gata investiția de la Muzeul Mineritului, în momentul în care mina Petrila va fi transformată într-un muzeu sau într-un parc de aventură cum se gândesc cei de la Planeta Petrila, până atunci este greu să-i ținem aici. În afară de cazare banii ș-i cheltuiesc în alte părți”, a mai spus sursa citată.

Este nevoie de o colaborare între administrațiile locale, dar și investitorii privați, însă în opinia administratorului Hotelului Rusu investițiile private ar trebui să primeze.

“Autoritățiile locale dezvoltă ce pot dar și sunt importante. În Valea Jiului nu există investiții în recreere foarte puternice, nu există un parc de aventură profesional, nu există un loc în care să nu îi mai poți scoate pe copii. Toate aceste lucruri trebuie bine gândite și structurate nu doar pe orașe ci și pe toată Valea Jiului. Eu am asigurări de la partenerii noștri că limita este doar la ce putem noi duce pentru că acești 2000 de copii pe care noi îi aducem, dacă peste câțiva ani se va face totul profesional aceștia se vor transforma în 5000. Noi acum facem la finalul lunii noiembrie un nou info trip la care vor participa cel puțin 200 de profesori. Vom închiria tot ceea ce înseamnă în zonă, iar acești profesori au de ales între noi și alte șapte opțiuni. Garantez că cel puțin 60-70%, dacă avem unde să-i ținem, pentru că din păcate la momentul de față nu mai avem unde să-i ținem vor alege Valea Jiului. Acest lucru implică servicii impecabile din partea tuturor celor implicați, în special de cei privați”, a mai spus Cristian Tamaș.

Parângul poate fi atractiv și vara

Parângul poate fi atractiv și vara. Dar doar dacă s-ar dezvolta corespunzător infrastructura turistică. Trebuie realizate investiții care să îi țină pe turiști la munte.

“Vara Parângul poate oferi mai mult decât iarna. Oferă munții și tot peisajul care există aici. Momentan oferă foarte puțin pentru copiii care vor mai mult, la trainerii care doresc altceva, la profesorii și părinții care îi trimit în tabere. Ne dorim ca acești copii care vin acum la noi în tabere să vină la noi peste ani ca și adulți. Pentru viitor Parângul poate oferi activități sus în munte, nu doar drumeții sus, poate să ofere printr-un program extins al telescaunului după ce se termină reabilitarea drumului, un aflux mai mare de turiști. În momentul în care și sus se vor pune la punct cu tot, atunci și vara va fi un grad de ocupare de 100% ca și iarna, pentru că vara cheltuielile sunt mult mai mici decât iarna”, a mai spus Cristian Tamaș.

În total, copiii vor petrece aici 6 nopți și 7 zile de poveste, cu absolut totul inclus. Fiecare serie se încheie cu un spectaculos foc de tabără, dar și cu o horă mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.