La Lupeni, taxele plătibile din data de 12 ianuarie

Prețul gunoiului menajer a crescut la Lupeni, de la 7,5 lei/persoană, la 9 lei/persoană. Celelate taxe și impozite locale rămân neschimbate anul acesta. Mai mult, contribuabilii care își achită taxele și impozitele locale până la sfârșitul lunii martie vor beneficia de bonificații de 10 procente. Consilierii locali ai PNL Lupeni s-au opus proiectului de hotărâre care viza creșterea tarifului la gunoiul menajer.

“În ședinta Consiliului Local Lupeni, s-a votat pentru cresterea taxei de colectare a gunoiului menajer de la 7,5 lei/persoană la 9 lei/persoană. Consilierii PNL Lupeni (…) nu au votat aceasta crestere si au dat vot impotriva,solicitand ca taxa sa nu creasca! Din pacate, proiectul a primit voturile necesare si a fost aprobat (…)”, spune Cristian Roșu, consilier local PNL.

În ceea ce privește celelalte taxe șI impozite, valoarea acestora a rămas neschimbată.

“Celelelte impozite si taxe locale pentru anul 2018 raman la nivelul anului 2017, deci nu cresc!(doar daca Guvernul nu da o Ordonanta de Urgenta privind modificarea taxelor pentru capacitatea cilindrica a masinilor). Am votat pentru ramanerea valorii taxelor si impozitelor la nivelul actual”, mai spune consilierul local.

Contribuabilii care până la data de 31 martie achită integral taxele și impozitele locale vor beneficia de bonificații în cuantum de 10 procente. La Lupeni, taxele și impozitele locale se pot achita începând cu data de 12 ianuarie.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.