Legea “Resmeriță”a fost promulgată de Președintele Româiniei

Președintele României, Klaus Iohannis, a promulgat Legea “Resmeriță”. Senatorul PSD, Cristian Resmeriță a inițiat un proiect, care între timp a devenit lege dedicate minerilor din Valea Jiului. Acum, legea a fost promulgată de Președintele României, Klaus Iohannis. Legea prevede ca angajații din sectorul minier să poată beneficia de reducerea stagiului minim de cotizare necesar ieșirii la pensie, de la 20 de ani la 15 ani, în condițiile în care exploatările miniere se închid ca urmare a înțelegerii dintre statul român și Comisia Europeană.

“Mi-am propus prin acest demers să vin în sprijinul minerilor care riscă să-și piardă locurile de muncă odată cu închiderea minelor, ca urmare a aplicării unor decizii ale statului român, luate în urma înțelegerilor cu Comisia Europeană”, a declarat senatorul Cristian Resmeriță.

 

După promulgare, ”Legea Resmeriță” poate fi pusă în aplicare, imediat după publicarea în Monitorul Oficial.

Reprezentanții sindicatelor din minerit au salutat adoptarea în Parlament a Legii 98/2019, privind modificarea Legii 263/2010, considerând că aceasta este reprezintă o formă corectă de sprijin pentru salariații care vor putea să se pensioneze la 45 de ani, dar cu un stagiu de cotizare mai mic decât cel prevăzut în legislația privind pensionarea salariaților din grupele speciale de muncă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.