Dan Marinescu: “PSD urmează instrucţiunile unora”

Instabilitatea politică din România are efecte și pe plan extern, precum replicile unui seism. Dan Marinescu, preşedintele Comisiei de Politici Externă a Partidului Național Liberal, filiala Hunedoara, face o radiografie a evenimentelor petrecute în ultima vreme de către actuala guvernare în ceea ce priveşte politica externă. Totodată Dan Marinescu este membru la nivel naţional în Asociaţia Română de Polictica Externă, alături de mai mulţi diplomaţi şi analişti politici de seamă ai României.

“Ceea ce se întâmplă în România în ultima vreme distruge şi ultima redută de diplomaţie care ne-a mai rămas şi anume diplomaţia dusă pe parte de politică externă. Majoritatea membrilor PSD poate nu îşi dau seama, dar e clar că cei sau cel care conduce PSD urmează instrucţiunile unora care nu deservesc interesul României. Să nu uităm că Liviu Dragnea este nepotul generalului Marin Dragnea, cel care a condus divizia Tudor Vladimirescu instruită în URSS pe vremea lui Stalin, o unealtă de propagandă şi de pregătire a instaurării comunismului în România. Generalul Marin Dragnea, de loc din Teleorman, a fost decorat atât de Stalin cât şi de Putin ori asta spune multe în contextul în care România este membru NATO şi UE”, a declarat Dan Marinescu, președintele Comisiei de Politici Externe a PNL.

Referitor la schimbările propriului Guvern de carte Liviu Dragnea prin PSD, Dan Marinescu are o teorie proprie în această privinţă.

“Să nu uităm că pe Grindeau l-au schimbat când trebuia să plece în SUA pentru a se întâlni cu o delegaţie americană din care făceau parte mai mulţi oamani de afaceri consacraţi. Acum pe Tudose când trebuia să marcheze un eveniment istoric între cele două ţări, Romania-Japonia. Aceste evenimente coroborate şi cu OUG 13 care au avut loc în mai puţin de un an de zile, transmit clar un semnal de instabilitate politică în exterior. Prin toate acestea am transmis practice un semnal de “don’t go în România” către delegaţiile de afacerişti capitalişti, în special către afaceriştii occidentali. După părerea mea este regia Moscovei orchestrata prin pionii de la PSD în scopul de a îndepărta tara de UE şi valorile democratice, în ideea de a o îndrepta către Răsărit, dar nu către Japonia ci mai degrabă către Rusia”, mai spune Marinescu.

Liberalul consideră că pentru o analiză coerentă nu doar aspectele economice trebuie luate în calcul, ci şi cele geopolitice.

“Contextul geopolitic este mai mare decât problemele economice care sunt la mijloc în acest război nevăzut de noi, muritorii de rând. Spun asta deoarece privind în ansamblu atât România cât şi Japonia au ca şi principal partener strategic de securitate SUA. Pe partea cealaltă ameninţările grupărilor extremiste la adresa României, finanţate de Rusia cât şi ameninţarea Nord Coreeană, sprijinită de ruşi asupra Japoniei, obligă practic cele două ţări (România şi Japonia) la un parteneriat strategic. Știu că pare o aberație ceea ce vă spun, dar acest an al centenarului nu prea e pe placul ursului de la răsărit și nici pe placul şovinului nostru vecin extremist de la apus care contestă tratatul de la Trianon. Plus de asta România este un reper de stabilitate în această zonă ţinând cont şi de bazele NATO de la noi şi chiar şi acest lucru deranjează pe mulţi”, mai precizează liberalul.

Imaginea României a fost știrbită de scandalurile din politica Românească. Doi premieri au fost schimbați de propriul partid.

“Apucăturile bolşevice şi dictatoriale a lui Dragnea au transformat PSD în propria gașcă de Teleorman. Smerenia şi servilismul membrilor PSD față de liderul suprem Dragnea arătată de multe ori prin lașitatea de a-și exprima liberi opiniile este comparabilă cu cea a poporului nord corean faţă de Kim Jong-un! Prin urmare după numai un an de când sunt la guvernare, PSD a dovedit, aşa cum bănuiam, că programul lor nu este altceva decât o gargară politică fără predictibilitate cât şi faptul că sunt incapabili să guverneze România!  Iar cel mai grav este că ceea ce se întâmplă acum nu face altceva decât să accelereze depopularea României, un flagel de care mai toţi evita să vorbească de ani buni de zile”, a mai subliniat președintele Comisiei de Politici Externe a PNL.

Liberalul Dan Marinescu apreciază că politicienii de carton ai României nu fac altceva decât să amputeze politica externă.

“Analiza relata mai sus este o părere personală care trebuie luată în calcul de cei abilitaţi. Nu este normal să sabotăm munca diplomaţilor profesionişti din MAE, a celor care încă mai sunt şi deservesc interesul ţării şi care sunt tot mai puţini, cum nu este normal ca de mai bine de un an de zile postul de director al SIE să fie încă vacant. Nu este normal să amputăm politica externă prin incompetenta guvernanţilor”,  conchis Dan Marinescu.

 

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.