Produs în Hunedoara

Produs în Hunedoara. Virșli , brânza „Burebista”, caș de oi momârlănesc, lașca de la buna Romanița, cârnațul de Săcărâmb, zacuscă și dulcețuri dar și produse apicole, dulciuri și multe altele fac parte din gastronomia autentică a județului Hunedoara. Agenția de Dezvoltare Economico-Socială a Județului Hunedoara realizează acțiuni de promovare a producătorilor tradiționali locali, în cadrul diferitelor evenimente și târguri din județ.

“În cadrul standurilor de prezentare marca ”Produs în Hunedoara” sunt invitați să participe toți producătorii și manufacturierii care produc și comercializează produse tradiționale și care dețin toate certificatele de înregistrare și autorizațiile necesare pentru aceste activități”, arată cei de la ADEH.

La nivelul Văii Jiului, brânza Burebista este cunoscută. Este un produs ecologic 100%, a luat premiul I la un târg de produse tradiţionale din Ungaria. Este fabricată la Lupeni. Produsul este nu numai tradiţional, ci și ecologic”. Cheagul folosit la prepararea brânzei este 100% natural. Tot Emil Părău,  a mai brevetat „sloiul montana”, preparat din grăsime şi carne de oaie. Este o mâncare specifică crescătorilor de oi, pe care unii o aseamănă cu răciturile, dar nu cu carne de porc, ci cu carne de oaie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.