Promisiunile neonorate se dispută în instanță

Apele Române și municipalitatea de la Petroșani au fost date în judecată pentru avariile produse de inundațiile din vara anului 2016. Mai mulți cetățeni au acționat în instanță ADMINISTRAŢIA BAZINALĂ DE APĂ JIU, ADMINISTRAŢIA NAŢIONALĂ “APELE ROMÂNE”, ADMINISTRAŢIA BAZINALĂ DE APĂ JIU S.H.I, Primăria și Consiliul Local al municipiului Petroșani din cauza promisiunilor neonorate. Oamenii au fost afectați de inundațiile din vara anului 2016. aceștia au arătat în fața instanței că de-a lungul anilor au făcut sesizări atât la Primărie cât și la Apele Române, iar în schimb au primit doar primisiuni.

“În motivarea acțiunii, reclamanții au arătat că, în urma evenimentelor meteorologice din data de 19 și 20 iunie 2016, în urma ploilor abundente, ploi care au continuat cel puțin 8 zile după această dată, pârâul care trece prin proprietatea lor sub denumirea  „Pârâul Dracului” și se varsă în pârâul Maleia, care trece prin spatele grădinii, au ieșit din matcă depășind limita de inundații, apa ieșind pe proprietatea lor în cantități mari, distrugându-le în totalitate curtea și grădina casei, în suprafață de aproximativ 300 mp, luând de pe teren toate bunurile proprii găsite în cale, respectiv: cărbuni, butuci de foc, filigorie, material construcții – scândură, grinzi lemn, butoaie, mese și scaune plastic, pomi fructiferi, podeț de trecere din curte în grădină, gard despărțitor între curte și grădină, gard fier și zid delimitare proprietate de pârâul Maleia, alte bunuri care le deținea  pe proprietate, plasă sârmă și alte mărunțișuri. Se mai arată că, deși au efectuat nenumărate solicitări pârâților pentru remedierea situației, nu au primit din partea acestora decât promisiuni”, arată instanța de la Tribunalul Hunedoara, acolo unde a fost înregistrat dosarul în prima fază.

Numai că instanța de la Tribunalul Hunedoara și-a declinat competența în favoarea Judecătoriei Petroșani, care a fixat termen de judecată pentru data de 15 ianuarie.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.