Telescaunul din Straja se inaugurează mâine

Cel mai nou telescaun din stațiunea montană Straja va fi inaugurat, mâine. Acesta va asigura  legãtura între cabana veche si Vârful Mutu (1.737 m), ceea ce va permite schiorilor sã poatã folosi trei dintre cele mai bune pârtii din zonã: Lupului, Canal si Mutu.

„În 8 decembrie inaugurăm Telescaunul 2 (montat în locul Teleskiului 2). Acesta deservește pârtiile Canal, Lupului și Mutu. Vor funcționa toate instalațiile Comexim R, telescaunul nou fiind GRATUIT vineri. Mai avem și câteva camere libere, așa că vă așteptăm cu drag!”, spun cei de la Compexul Montana.

Investiția a fost realizată de omul de afaceri, Emil Părău. Stațiunea montană Straja dispune de trei telescaune, două dintre acestea aparținând investitorului Emil Părău, iar un telescaun fiind al municipalității lupenene. Cele trei instalații de transport pe cablu au o lungime de circa 3 kilometri. În Straja sunt amenajate 12 pârtii, pentru schi și snowboard, fiecare fiind echipată cu instalaţie de transport pe cablu. Pârtiile sunt întreţinute cu ajutorul ratracurilor și a tunurilor de zăpadă artificială. 

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.