Transport gratuit cu telescaunul la Nedeia Troiței

Transport gratuit cu telescaunul la Nedeia Troiței. Turiștii care urcă în Parâng la Nedeia Troiței, în Ziua Adormirii Maicii Domnului, în data de 15 august, vor avea accesul gratuit cu telescaunul. și în acest an Primăria și Consiliul Local al municipiului Petroșani organizează, la peste 1500 de metri altitudine, Nedeia Troiței, un eveniment care are ca scop promovarea tradiţiilor zonei.

”Tradițiile românești rămân tezaurul nostru cel mai de preț și trebuie să facem tot ce se poate ca ele să se păstreze vii în mintea copiilor, precum și a adulților. Din străbuni, sfintele sărbători sunt celebrate prin nedei, sărbători ale poporului, pline de bucurie și pioșenie”, a precizat primarul Petroșaniului, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Nedeia Troiței este organizată în fieccare an în data de 15 august, la Troița ridicată la cota 1.500 din Masivul Parâng și are drept scop promovarea tradițiilor din această zonă. Pentru participanți sunt pregătire bucate tradiționale, are loc o slujbă religioasăiar muzica și dansurile populare întregesc atmosfera de sărbătoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.