Vaci sechestrate, porci și capre – sub geamul de la bloc

vaci

Municipiul Lupeni este petriț, dar nu dintr-o perspectivă pozitivă. Porci și capre în cotețe sub geamul de la bloc, vaci maidaneze și cai care se plimbă nestingheriți pe arterele principale, sunt doar câteva din lucrurile cu care se confruntă reprezentanții administrației locale. Toate acestea vor ajunge însă la final, pentru că primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, nu mai acceptă astfel de apucături într-un municipiu care se vrea a fi de secolul XXI. În acest sens a început cu demolarea cotețelor din jurul blocurilor, iar primarul povestește despre o situație pe cât de amuzantă, pe atât de tragică pentru o localitate cu rang de municipiu turistic.

“Nu putem să facem cotețe lângă bloc. Am avut o situație în care, într-un bloc din municipiul Lupeni, un cetățean avea o anexă și avea un porc și o capră, lipite de blocul respectiv. Nu pot să înțeleg această situație în care tu să ai un porc și o capră la tine la geam. Apoi a găsit pe proprietatea unui cetățean și și-a dus acolo animalele”,  a spus primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță, în cadrul emisiunii “Se întâmplă în Valea Jiului”, de la Mondo TV.

O altă problemă cu care se confruntă edilul, este cea a vacilor maidaneze. Situația a ținut prima pagină a ziarelor naționale și a rulat pe posturile centrale de știri. Dacă într-o perioadă, edilul a reușit să îl convingă pe proprietarul vacilor să nu le mai lase pe domeniul public, situația s-a reîntors la faza inițială. Adică, vacile se plimbă nestingherite pe trotuar, pe drum, prin parc.

“O perioadă am rezolvat problema (vacilor-n.r.), acum iar au început să vină. O să îi scoatem la licitație și o să îi pun sechestru pe vaci. Îi iau vacile. Are o datorie foarte mare către Primărie, de vreo 500-600 de milioane de lei (vechi-n.r.), din amenzi și o să înaintăm aceste demersuri de a pune sechestru pe vaci. Ăsta este obiectivul nostru acum. Într-un timp rezolvasem această chestiune, deoarece am luat legătura cu o firmă de la Râmnicu Vâlcea prin care ei s-au arătat dispuși ca noi să ținem vacile o zi într-un țarc pe care noi l-am făcut și după o zi să vină ei, cu o mașină mare, să le ridice și să le ducă într-un obor omologat, așa cum cere legea. Am făcut contract cu firma de la Vâlcea și trebuiau doar să vină să ia vacile. La un moment dat, am prins 8 vaci în municipiul Lupeni și le-am dus la acel adăpost. Nu știu cum se face, cum nu se face, noaptea, cetățeanul Gruia a venit, noaptea, să își recupereze vacile. Noi între timp am luat legătura cu firma care se ocupa de ridicarea vacilor. A venit dimineața la punctul respectiv, dar noi, dimineața, nu mai aveam vacile. De 3-4 ori a venit firma de la Vâlcea cu mașinile și nu a găsit vacile în țarc, să le ducă, nu la abator. 10-15 zile cât spune legea trebuia să le țină într-un spațiu special amenajat și dacă în timp acesta cetățeanul nu le ridica de la Vâlcea, atunci vacile ajungeau la abator”,  a mai spus sursa citată.

Edilul spune că îl va acționa în judecată pe proprietarul animalelor, și vă pune sechestru pe vaci.

“Îl voi da în judecată și îi voi pune sechestru pe vaci, pe casă și pe toate bunurile pe care el le are”,  a mai spus Lucian Resmeriță, la Mondo TV.

Echipa administrativă a municipiului Lupeni a început o amplă acțiune de modernizare a localității.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.