Blocul social de la Vulcan, inaugurat în primăvară

Locuințele sociale de la Vulcan ar putea fi date în folosință în primăvara acestui an. Deși anunțau că inaugurarea va avea loc înainte de sărbătorile de Crăciun, autoritățile locale din Vulcan nu au reușit să finalizeze toate lucrările, din cauze independente de ei.

“În primăvară vom inaugura locuințele. Încă nu avem realizată alimentarea la energia termică și trebuie să facem independent acest lucru”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

Contractul de finanţare a fost semnat în iulie 2014. Este un program multi-anual care cuprinde cele trei imobile ale fostei unităţi militare C1,C2,C3 care vor deveni locuinţe sociale. În septembrie 2015 a fost licitat proiectul tehnic pentru această investiţie socială iar la sfârşitul lui decembrie 2015 a fost încheiată licitaţia pentru efectuarea lucrării la primul cămin. Din totalul fondului locativ existent, procentual beneficiarii de astfel de locuinţe sunt 60% – familii tinere cu vârsta până la 35 de ani, 20% – tineri necăsătoriţi, 20% – persoane în vârstă sau cu handicap. Potrivit edililor până în momentul de faţă au fost depuse peste 1000 de cereri. Ca urmare a recompartimentării încăperilor, la nivelul unui cămin vor fi 50 de locuinţe: garsoniere şi apartamente cu două sau trei camere. Toate locuinţele vor avea bucătărie şi baie proprie. Locuinţele vor fi dotate la standardul celor de la G8 şi G10, însă au avantajul că sunt mult mai spaţioase.

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.