Burse pentru elevii lupeneni

Elevii din Lupeni care au probleme sociale, dar și cei care s-au remarcat prin performanțele școlare vor primi, în anul școlar 2016-2017, o serie de burse școlare. Proiectul de hotărâre a fost adoptat la finalul lunii decembrie. Bursele sunt acordate la solicitarea directorilor instituțiilor de învățământ de pe raza municipiului Lupeni, în cadrul proiectului de hotărâre fiind aprobate toate propunerile făcute de aceștia. Sute de elevi lupeneni vor beneficia de prevederile proiectului de hotărâre.

Astfel, în anul școlar 2016-2017 la Liceul Teoretic ” Mircea Eliade”, inclusiv Scoala nr. 2,  vor fi acordate un număr de 275 burse. Din cele 275 de burse, două sunt de performanță, 195 burse de merit, 20 de burse de studiu și 58 de burse sociale. La Liceul Tehnologic au fost aprobate 20 de burse, după cum urmează: 9 burse de merit și 11 burse sociale. La Școala Gimnaziala Nr. 3 vor fi acordate 132 burse, din care: 48 de burse de merit; 10 burse de studiu și 74 de burse sociale.

Potrivit deciziei adoptate de autoritățile locale din Lupeni, cuantumul burselor va fi de 100 de lei/lună – pentru bursele de performanță; 75 de lei/lună pentru bursele de merit; 50 de lei/lună pentru bursele de studiu, respectiv 50 de lei/lună pentru bursele sociale.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.