(PE) “ROMÂNIA MARE ȘI PROSPERĂ!”

Președintele PMP, Traian Băsescu, la Hunedoara. Fostul Președinte al României s-a aflat în această după amiază la Hunedoara la mitingul de susținere al candidaților PMP Hunedoara. Acesta le-a vorbit hunedorenilor despre proiectele politice ale PMP în viitoarea legislatură parlamentară și despre rolul pe care Partidul Mișcarea Populară și l-a asumat pentru a susține un proiect de țară care are ca scop Unirea cu Republica Moldova și prosperitatea tuturor românilor.

Partidul Mişcarea Populară consideră că natalitatea, sănătatea şi educaţia sunt trei priorităţi ale României, deoarece fără rezolvarea acestora ţara nu va avea viitor, a declarat preşedintele PMP Traian Băsescu.

”Prima mare problemă cu care se confruntă România o reprezintă natalitatea. Dacă lucrurile vor continua să evolueze ca şi până acum, în 2050 vom fi doar 16,5 milioane, ceea ce înseamnă că va trebui să importăm forţă de muncă din Asia, din ţările arabe, de oriunde. Este foarte bine că s-a revenit la indemnizaţia de 85% din ultimul salariu pentru tinerele mame, dar acest lucru nu rezolvă problema, deoarece după concediul de maternitate nu au unde să ducă copiii, deoarece nu avem creşe şi grădiniţe destule. Acestea trebuie înfiinţate pe lângă primării. Este singura soluţie pentru a stimula mamele şi tinerele familii. Dacă nu ai o creşă, îţi dai tot salariu pe o bonă. La ora actuală avem 430 de copii la un loc în creşe”, a precizat Traian Băsescu președintele PMP.

basescu5Mai mult decât atât un subiect important pentru Băsescu îl reprezintă educația.

“Degeaba avem o Lege a educaţiei, dacă în interiorul ei se menţine sistemul de predare automatist. Modul de predare trebuie schimbat profund, iar în procesul de predare trebuie antrenat şi copilul. Trebuie făcut un parteneriat dascăl-copil, pentru ca elevii, copiii noştri, să şi gândească. O altă problemă a educaţiei o reprezintă abandonul şcolar, care a ajuns la 19,1%, în cea mai mare parte copii care provin din familii sărace. Împotriva acestui fenomen există o singură soluţie: focusarea corectă a ajutoarelor sociale către familiile sărace”, a mai spus Băsescu.

Un loc important îl are și sănătatea unde fostul președinte al României afirmă următoarele

“Propunerea noastră este ca spitalele să se transforme în fundaţii ale statului, iar medicii să fie plătiţi pe contract cu spitalul, funcţie de prestaţia lor. Pentru o operaţie de apendicită, de exemplu, să primească 200 euro, iar pentru o operaţie pe cord 10.000 euro. În plus, sistemul pe care noi îl propunem este să se introducă competiţia între spitale, respectiv Casa de Sănătate va aronda asistaţii ei în funcţie de performanţa spitalelor”, a menționat Traian Băsescu.

La mitingul care a avut loc azi la Hunedoara au participat câteva mii de personae venite din întreg județul pentru a susține candidații Partidului Mișcarea Populară.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.