Sabotaj la o școală din Vulcan?

Elevii de la Școala Generală Numărul 5 din Vulcan au avut o vacanță prelungită. Gerul întrerupe cursurile unei școli din Valea Jiului. La Școala Generală nr. 5 din municipiul Vulcan cursurile sunt suspendate, iar primarul localității Gheorghe Ile, susține că cineva a sabotat reluarea cursurilor.

“E un sabotaj. Cineva a tăiat firele de la pompe. A fost anunțată și Poliția, a fost anunțată toată lumea, dar nu a fost găsit vinovatul”, declară Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

La alte patru unități de învățământ din județ cursurile au fost suspendate.

“Având în vedere faptul că județul Hunedoara nu se află sub cod de viscol sau ninsori și nu sunt drumuri închise, nu s-a luat hotărârea suspendării cursurilor în toate unitățile de învățământ. Totodată, ținând cont de temperaturile scăzute, precum și de specificul fiecărei școli, la solicitarea conducerilor unităților de învățământ s-a aprobat suspendarea cursurilor pentru următoarele unități școlare:  Școala Gimnazială nr. 5 Vulcan, în zilele de luni, 9 ianuarie și marți, 10 ianuarie 2017;  Școlile Primare Păuliș și Sulighete care aparțin de Școala Gimnazială Șoimuș – în ziua de luni, 9 ianuarie 2017;  Școala Gimnazială Romos, în zilele de luni, 9 ianuarie și marți 10 ianuarie 2017;  Colegiul Național Pedagogic “Regina Maria” Deva – în ziua de luni, 9 ianuarie 2017”, arată reprezentanții ISJ Hunedoara.

Și anul trecut, la școala 5 din Vulcan s-a înregistrat aceeași situație.

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.