.Index Actualitate Administratie

Adăpostul boschetarilor, încercat a fi transformat în grădiniţă

IMG_20140930_102033Restart la grădiniţa de la IG Duca. După ani în care lurările de construcţie de la grădiniţa IG Duca din Petroşani au stagnat, acum consilierii locali de la Petroşani se vor întruni în şedinţă pentru a aproba alocarea unei sume de bani care are ca destinaţie acest edificiu. Potrivit reprezentanţilor administraţiei publice locale, banii urmează a fi folosiţi pentru realizarea unui proiect care să stabilească de ce sumă mai este nevoie pentru finalizarea lucrărilor.

 

“Banii se vor aloca pentru realizarea unui proiect de evaluare care să stabilească de ce sumă mai este nevoie pentru continuarea lucrărilor şi abia apoi se va şti de câţi bani e nevoie pentru a termina construcţia. Este un restart al proiectului. Apoi se va organiza licitaţie pentru a stabili firma constructoare”, a declarat Nicu Taşcă, purtător de cuvânt Primăria Petroşani.

 

Clădirea care ar fi trebuit să devină un edificiu de educaţie pentru sute de copii din Petroşani a ajuns un loc unde boschetarii îşi duc veacul şi unde persoane diferite se pot droga. Incinta clădirii a ajuns depozit de gunoaie şi adăpost pentru boschetari. Mai grav este faptul că aici se găsesc şi sticle întregi de prenandez, dar şi pungi cu ajutorul cărora această substanţă a fost inhalată. Construcţia edificiului nu a fost finalizată, iar miniştrii dau vina pe autorităţile locale.

Condamnată să rămână la stadiu de construcţie neterminată sau, mai bine spus, ruină. Aceasta pare să fie soarta grădiniţei de lângă Şcoala Generală „I.G.Duca” din Petroşani, pentru care nu se mai găsesc fonduri în vederea finalizării ei. Asta în ciuda faptului că ar fi nevoie de locuri suplimentare în grădiniţe, însă Ministerul Educaţiei nu a mai găsit în conturi sumele necesare finalizării lucrărilor. Construcţia acestui edificiu a început în anul 2007 şi nici până în prezent nu a fost finalizată. Până la acest stadiu, lucrarea a fost executată de SC Simar SRL, firmă controlată de omul de afaceri Alin Simota, care a câştigat licitaţia organizată în anul 2007.  A încasat aproximativ 1,2 milioane de lei, dar construcţia este departe de a fi finalizată. Valoarea de adjudecare a fost de puţin peste 1,5 milioane de lei, iar grădiniţa trebuia finalizată după 14 luni de la demararea construcţiei, respectiv 30.12.2008.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.