.Index Actualitate Politica

(PE) Votează oamenii care cred în politică, nu alege sigle de partid!

Comunicarea, şi în special cea publică, a devenit una cu caracter dominant manipulator. Vorbele, cuvintele, curg. Argumente şi proiecte nu există. Doar minciună, vanitate, ură. Interesul pentru realitate este trecut în plan secund.

Apoi, uşor – uşor, dezorientaţi fiind ajungem în sfera deznădejdii, a dezamăgirii şi a tărâmului fără speranţe şi fără soluţii. Şi de aici începe decăderea. Doar o ancoră bine înţepenită în adâncurile realităţii mai poate menţine la liman lupta pentru supravieţuire. Nu mai aveţi încredere în nimic? Poate fi greşit sau poate fi corect! Suntem obligaţi însă să avem încredere în noi înşine. Să ne respectăm propria persoană.

Trăim zilnic experienţe, evenimente, pe care le resimţim din plin, dar diferit. Şi este normal să fie aşa. Zona comună dintre noi este cea care – mai mult sau mai puţin la vedere – conturează spaţiul, mediul, regulamentele care sunt promulgate de forul decizional şi care mai apoi devin legi. Peste ea, legea, nu mai există intervenţie. Legea e lege. Aici începe discuţia de care fug politicienii pe care îi recomandă doar sigla de partid. Trebuie să fim conştienţi cu toţii că litera legii poate fi scrisă doar de oameni responsabili, pregătiţi, maturi.

Oamenii buni pot promite legi bune.

Oamenii frumoşi pot promite legi frumoase.

În realitate, legea trebuie să fie corectă. Nivelul de „corectitudine” este cântăribil printr-un ansamblu specific naţional. Aceasta este miza alegerilor parlamentare din 11 decembrie. Pachete legislative pentru oamenii acestei ţări. Pentru autonomia naţională. Pentru un stat european.

Avem legislaţie stufoasă. Şi? Şi degeaba.

Avem legi care intră în contradicţie cu alte legi. Şi? Şi degeaba.

Avem legi care permit abuzuri grosolane. ŞiI? Şi degeaba.

Ne avantajează această involuţie a societăţii româneşti care continuă să curgă şi după 89? Anul istoric de când ni se serveşte democraţia altora.

Revoluţia românilor ţine strict de voinţa românilor care înţeleg că trebuie să ceară calitate. Să avem pretenţii calitative întâi de la partide. Calitatea aceasta poate fi stabilită doar de Oficiul pentru Protecţia Consumatorului de Adevăr. Acest organism nu poate fi constituit decât din electoratul ce solicită calitate politicienilor care cred în politică. E plin de politicieni care fac politică.

Aici se simte nevoia mişcării mentalităţii. Şi a luptei ca această mişcare să nu fie în zadar.

Să scriem împreună o lege a firii! A firii unui român puternic – corect informat!

Partidul Mişcarea Populară Hunedoara nu mişcă vorbe! Partidul Mişcarea Populară Hunedoara mişcă oamenii!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.