.Index Actualitate Administratie

Pensionari umiliţi de sistem şi ajutaţi de primărie

tichete-sociale-pensionari-300x200Pensionarii din municipiul Petroşani s-au aşezat la coadă pentru a intra în posesia tichetelor sociale oferite de municipalitate cu ocazia sărbătorilor Pascale. Luni de dimineaţă, mai mulţi pensioinari au venit la sediul direcţiei de asistenţă socială pentru a-şi ridica tichetele în valoare de 500 de lei. Ce vor face cu acest ajutor ne spun chiar beneficiarii.

 

“Voi cumpăra mâncare pentru Paşte. E binevenit ajutorul acesta că avem pensia mică şi abia ne descurcăm cu ea.totuşi bine că primim şi tichetele acestea”, ne spune o pensionară.

 

Peste 2600 de persoane au depus cereri pentru a primi tichete sociale. Încă se mai pot depune cereri pentru aceste tichete.

 

“Până în momentul de faţă şi-au depus un număr de 2650 de persoane cereri pentru acordarea acestor tichete de Paşte, însă astăzi am avut surpriza să constatăm că sunt persoane care nu au ştiut că trebuie să îşi depună acele cereri. Aceste persoane vor fi cuprinse pe o listă suplimentară şi vor beneficia de aceste tichete după data de 1 aprilie. Am început să distribuim. Luni, marţi şi joi vom distribui pensionarilor şi persoanelor încadrate în handicap grav şi accentuat care nu realizează alte venituri. Miercuri şi vineri o să distribuim persoanelor care beneficiază de ajutor social şi alocaţie pentru susţinerea familiei. Am făcut această organizare pentru că pensionarii sunt cei mai numeroşi, aceste persoane vor veni la depozitul de alimente, iar şomerii vor ridica tichetele de la casieria serviciului nostru. Probabil vor mai fi solicitări, dacă vor mai fi persoane care nu şi-au depus aceste cereri vom lua în calcul şi cererile lor ulterioare şi le vom soluţiona”, a declarat Loredana Piţ, şef SPLAS Petroşani.

 

Anual, administraţia locală de la Petroşani oferă tichete sociale persoanelor care au venituri mici. Dacă anul trecut au beneficiat în jur de 4500 de persoane de aceste tichete, până acum doar puţin peste 2600 au depus cererile.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.