.Index Actualitate

Tentaculele clubului Bamboo ajung la Complexul Energetic Hunedoara

Ramificațiile clubului bucureștean Bamboo ajung până la Complexul Energetic Hunedoara. Distracția și energia (termică și electrică) merg mână în mână. Unul dintre acționarii clubului Bamboo a avut legături, masive, cu Complexul Energetic Hunedoara. Unul dintre creditorii Complexului Energetic Hunedoara este și acționarul clubului Bamboo. Mai mult, societatea administrată de omul de afaceri Alin Niculae cere insolvența CEH.

Bamboo și ramificațiile acționariatului care se întind până la CEH

Acționariatul clubului Bamboo are tentacule care au ajuns și la Complexul Energetic Hunedoara. Unul dintre acționarii clubului bucureștean mistuit de flăcări a făcut afaceri profitabile cu statul român. Și Complexul Energetic Hunedoara a intrat în vârtej. Potrivit Digi 24, firma care deţine clubul Bamboo este Morgana Invest SRL, firmă care are doi acţionari- o altă companie, Bambu Tei SRL cu 99,99 la sută şi Vicenzo Castellano, un tânăr de 30 de ani, cu 0,01% din acţiuni.

“Bambu Tei SRL este controlată de Giosue Castellano, zis Joshua, administratorul de facto al clubului. El deţine 99,94% din acţiuni, iar asocaiţii lui sunt Vicenzo Aiello, un tânăr de 26 de ani cu 0,02% şi un off-shore cipriot KZ WELLS LTD tot 0,02%. La rândul ei, firma din Cipru este administrată de un alt off-shore. EMRIGHT INVESTMENTS LIMITED controlează la rândul său REDSPECTRUM MANAGEMENT LIMITED cu legături directe în România. Firma din Cipru deţine 95% sută din OSCAR DOWNSTREAM S.R.L. specializată în comerţul de combustibil. În 2015 societatea a avut o cifră de afaceri de aproape 400 de milioane de euro, un profit declarat de 10 milioane de euro și foarte multe contracte cu statul român”, arată Digi24.

Oscar Downstream a avut afaceri cu diferite instituții ale statului, printre care și Complexul Energetic Hunedoara. Societatea a fost înfiinţată în 2001 de Alin Niculae. Oscar Downstream este una din firmele care cere insolvența Complexului Energetic Hunedoara. Potrivit unei raportări din luna august a anului trecut, Oscar Downstream ar avea de recuperat de la CEH suma de 577,813.28 lei.

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.