.Index Actualitate Turism

Elevii, în tabere

djstPregătiri pentru tabere. Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Hunedoara  îi invită în centrele de agrement pentru tineri şi copii pe toţi cei care sunt dornici să colinde şi să îşi petreacă timpul liber  în zonele de o rară frumuseţe cu un peisaj pitoresc. 12 serii de tabere vor fi organizate în centrele de agrement din judeţul Hunedoara cu preţuri pornind de la 325 de lei la 360 de lei pentru un sejur de cinci zile. centrul de agrement Căprioara este situat în Deva, la 10 km de centrul municipiului, într-un mediu liniştit şi înconjurat de o privelişte minunată. Pe lângă atracţiile peisajului, Centrul de agrement Căprioara prezintă avantajul de a fi amplasat în apropierea unor străvechi monumente istorice din circuitul turistic. O altă locaţie este centrul de agrement Costeşti. Acesta este situat în partea de est a judeţului Hunedoara, în Munţii Orăştiei,la poalele Cetăţilor Dacice Costeşti, Blidaru şi Sarmisegetuza Regia,la 25 km de Municipiul Orăştie, în comuna Orăştioara de Sus, în satul Costeşti, Centrul de Agrement pentru Tineri şi Copii Costeşti este amplasat într-un loc cu o importanţă deosebită pentru patrimoniul cultural şi istoric naţional.

 

Acum câțiva ani în Straja s-a dorit realizarea unei tabere pentru copii, însă proiectul a fostabandonat din lipsa fondurilor. ”A existat o discuție mai veche, la Lupeni, în Straja cu fosta clădire a cabanei noi a minei,acum 4-5 ani,  dar  din  cauza lipsei  fondurilor  guvernamentale  care  trebuiau  aduse,  acestediscuții nu s-au finalizat. Există posibilitatea, iar prin procesul de descentralizare care maidevreme sau mai târziu va urma eu cred că și în Valea Jiului putem să înființăm cel puțin otabără școlară unde să vină atât copii și tineri din Valea Jiului, dar și din alte zone să vadăzona minunată pe care o avem și prin care putem atrage cât mai mulți tineri și copii”, a declarat în urmă cu ceva timp Szell Lorincz, director DJST Hunedoara.

 

În  Valea  Jiului  nu  există  nicio  tabără  școlară.  Doar  două astfel  de  locații  sunt  la  niveluljudețului, însă niciuna nu este într-o zonă montană.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.