.Index Actualitate Administratie

Pas înainte pentru Şureanu

sureanuDezvoltarea domeniului schiabil de la Şureanu face un pas înainte. Precum un copil mic care abia acum învaţă să meargă aşa stau lucrurile şi instituţional. După ce luni de zile autorităţile petrilene au încercat să dea la schimb mai multe terenuri pentru a continua lucrările la domeniul schibil din Şureanu abia acum cei de la Direcţai Silvică au accepat păşunile propuse de autorităţi.

 

“Am fost zilele acestea cu cei de la Direcţai Silvică în teren, au văzut păşunile şi le-au acceptat. Este vorba de mai multe terenuri în zona Voievodu. Săptămâna viitoare trebuie să facem cerere, iar apoi ei vor înainta documentaţia către Romsilva care să facă demersurile pentru a emite hotărârea de Guvern”, a declarat Vasile Jurca, viceprimarul oraşului Petrila.

 

După ce aceste etape vor fi îndeplinite mai durează undeva la trei luni până o hotărâre de Guvern va fi emisă. Abia apoi vor continua lucrările în Şureanu acolo unde investitorul privat aşteaptă de trei ani să ducă mai departe proiectul. Administraţia locală de la Petrila încearcă din răsputeri să găsească soluţiile optime pentru dezvoltarea domeniului schiabil de la Şureanu. Problema de care s-au izbit autorităţile este legată de trecerea a 30 de hectare de teren din domeniul Romsilva în domeniul public al localităţii. De mai bine de trei ani autorităţile petrilene încearcă să dezvolte o staţiune montană în zona Şureanu. Acum totul depinde de rezolvarea problemei cu terenul pentru că telescaunul este déjà achiziţionat.
Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.