.Index Actualitate Administratie

Numărul blocurilor ce ar putea fi reabilitate crește, la Petroșani

Numărul blocurilor ce ar putea fi reabilitate crește, la Petroșani. Încă 10 imobile din Petroșani au fost incluse în lista celor care urmează a fi reabilitate termic. Consiliul Local al municipiului Petroșani a avizat favorabil proiectele de hotărâre privind aprobarea “documentației de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI) și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții creșterea eficienței energetice a blocurilor de locuințe din municipiul Petroșani”. În această categorie intră următoarele imobile: bloc 2 – strada Carpaţi, bloc 16 – strada Aviatorilor, bloc 33 – strada Viitorului, bloc 9 a – strada Avram Iancu, bloc 2 – strada Păcii, bloc 5 – strada Păcii, bloc 1B – strada Șt. O. Iosif, bloc 3 – strada Aleea Poporului, bloc 19 – strada General Vasile Milea, și bloc B – strada Constructorul.

“Scopul implementării acestor proiecte este acela de creștere a eficienței energetice pentru 10 blocuri de locuințe cu regim de înălțime P+2, P+3 șI P+4 situate pe străzile: Viitorului – blocurile 33; Aviatorilor – blocul 16, Avram Iancu  – blocul 9A; CarpațI – blocul 2; Păcii – blocurile 2 și 5; Șt. O. Iosif – blocul 1B; Aleea Poporului – blocul 3; Constructorul – blocul B și General Vasile Milea – blocul 19. (…) În urma discuțiilor purtate cu reprezentanții Asociațiilor de proprietari și în funcție de specificul fiecărui bloc în parte, în documentațiile tehnico-economice întocmite au fost cuprinse măsuri de creștere a eficienței energetice, constând în principal din lucrări de reabilitare temrică a elementelor de anvelopă, dar și măsuri conexe (reparații/consolidări, refacere finisaje) care nu conduc la creșterea eficienței energetice, dar contribuie la implementarea fiecărei componente a cererii de finanțare”, arată documentul.

La finalul anului trecut, Consiliul Local al municipiului Petroșani a aprobat un proiect similar însă pentru blocurile cu 10 etaje.

Monika BACIU

Pe aceeași temă:  

7 ani pentru ca locatarii să plătească contribuțiile pentru reabilitarea termică

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.