.Index Actualitate Administratie

Se caută operator pentru colectarea deșeurilor la Lupeni

Se caută operator pentru colectarea deșeurilor la Lupeni. Autoritățile locale de la Lupeni, și nu numai, întâmpină dificultăți din cauză că ADI Deșeuri nu și-a început activitatea. În acest sens, Consiliul Local al municipiului Lupeni a aprobat regulamentul privind aprobarea caietului de sarcini al serviciului de salubrizare, colectare și transport al deșeurilor din localitate. Autoritățile locale au în vedere demararea procedurilor de licitație.

“Având în vedere faptul că Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Sistem Integrat de Gestionare a Deșeurilor județul Hunedoara” nu și-a început activitata nici până în prezent fiind astfel incertă data de la care va funcționa consider necesară demararea procedurilor de licitare astfel încât să se asigure activitatea de colectare, transport și depunere a gunoiului menajer în municipiul Lupeni și după data de 10.02.2018”, arată Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Anul trecut, la Lupeni au fost probleme în ceea ce privește colectarea deșeurilor.

“Ținând cont de faptul că la nivelul municipiului Lupeni acticitatea de colectare, transport șI depozitare a deșeurilor municipale a fost lacunară am dispus efectuarea unei analize în ceea ce privește modul de salubrizare al municipiului Lupeni”, mai arată primarul.

Autoritățile locale au reziliat contractul cu societatea de salubrizare, nu înainte de a aplica și sancțiuni. Operatorul a contestat în instanță procesele verbale de sancționare, însă până în momentul de față nu există o soluție.

 

Monika BACIU

Pe aceeași temă:  

Fără termen în dosarul gunoaielor de la Lupeni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.