.Index Actualitate Administratie

Lucrări edilitar gospodărești pentru ajutorul social

Lucrări edilitar gospodărești pentru ajutorul social. Beneficiarii ajutorului social din orașul Petrila vor fi scoși la curățenie. Consiliul Local a aprobat proiectul privind aprobarea planului de acțiuni și de lucrări de interes local pentru anul 2018 în orașul Petrila.

“Pentru realizarea principiului solidarității sociale, prin Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, (…) s-a instituit ca formă de asistență socială acordarea unui sprijin bănesc sau în natură, pentru familiile și persoanele singure”, arată documentul.

Asistații sociali vor avea de realizat o serie de lucrări edilitar gospodărești pe raza localității.

“Propun următorul plan de acțiuni și de lucrări de interes local pentru anul 2018 în orașul Petrila: măturarea și salubrizarea străzilor și cartierelor de pe raza orașului Petrila; curățarea în jurul punctelor gospodărești; curățarea locurilor de joacă pentru copii; activități edilitar gospodărești în cadrul Primăriei, Centrul de Îngrijire și Asistență Petrila, Centrul de Sănătate Multifuncțional Petrila, Casei de Cultură, Casa Pensionarilor, Poliției, Popicărie Petrila, SPLAS Petrila, SVSU Petrila, stadion, școlile de pe raza orașului; întreținerea zonelor verzi din cartierele orașului; întreținerea parcurilor de pe raza orașului; ecologizarea albiilor Jiului de Est și a pâraielor de pe raza orașului; decolmatare pâraie și torenți; pietruirea străzilor; curățarea rigolelor; degajarea arterelor pietonale și a intersecțiilor de gheață și zăpadă”, mai arată documentul.

Numai anul trecut, la Petrila au fost realizate peste 200 de anchete sociale.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.