.Index Actualitate Administratie

Lucian Resmeriță: “Trebuie să forțăm motoarele și să dezvoltăm zona unde ne aflăm”

Lucian Resmeriță: “Trebuie să forțăm motoarele și să dezvoltăm zona unde ne aflăm”. Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni, vrea procesul-verbal al ședinței în care s-a decis închiderea minelor Lupeni și Lonea. Edilul susține că vrea să afle care au fost persoanele care au semnat pentru trecerea celor două unități miniere din cadrul Complexului Energetic Hunedoara pe program de închidere.

Termoficare unică la nivelul Văii Jiului

Primarul din Lupeni consideră că la nivelul Văii Jiului ar trebui să se implementeze ADI Termoficare. Potrivit edilului, acest concept ar putea reprezenta o piatră de temelie pentru salvarea mineritului din Valea Jiului.

“Noi, din păcate, în Valea Jiului nu reușim să exploatăm toate resursele pe care le avem. La termocentrală avem acea apă caldă care trebuie să fie evacuată. În loc să o dăm cetățenilor, noi o eliminăm. Nu reușim să valorificăm lucrurile bune pe care le avem, să le punem în practică. Avem cărbune. Cărbunele ajunge poate pentru 100 de ani. Trebuie să luăm o idée generală, trebuie să ne gândim noi, primarii. Trebuie să forțăm motoarele șI să dezvoltăm zona unde ne aflăm. După menținerea mineritului, următorul obiectiv este realizarea acestui serviciu unic de termoficare în Valea Jiului șI am putea exploata cărbunele șI am avea unde să îl dăm șI să închidem circuitul”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni, în cadrul emisiunii Se întâmplă în Valea Jiului de la MONDO TV.

Potrivit primarului Lucian Resmeriță, în cazul în care există voință politică, minele Lonea șI Lupeni pot fi retrase de pe programul de închidere. Există însă un inconvenient. Este nevoie de acceptul Comisiei Europene, iar CEH ar trebui să restituie sumele primite pentru îcnhidere.

“În cazul în care statul dorește acest lucru (menținerea minelor Lupeni șI Lonea în producție după anul 2018 – n.r.) acest lucru se poate întâmpla. Nu înseamnă că noi va trebui să producem milioane de tone, dar necesarul pentru a funcționa am putea să facem acest lucru. Politicul încearcă (menținerea minelor Lupeni șI Lonea în producție după anul 2018 – n.r.)”,  a mai spus sursa citată.

Procesul-verbal în care s-a decis închiderea celor două unități miniere este solicitat de primar.

“O să cer o interpelare CEH-ului și Guvernului ca să primesc procesul-verbal de la ședința Consiliului de Administrație prin care s-a decis închiderea minelor Lupeni și Lonea. Aș fi foarte curios să văd ce puncte de vedere au avut oamenii din Consiliul de Administrație, să văd cine a venit cu propunerea”, a mai spus Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Primarul a mai subliniat că nu există unitate în rândul reprezentanților Complexului Energetic Hunedoara și a-i administrațiilor locale.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.