Marinescu a cerut rezolvarea urgentă a situației Spitalului Vulcan. Dan Marinescu cere ca situația Spitalului municipal Vulcan să fie rezolvată în regim de urgență. Unitatea medicală s-ar putea închide în luna aprilie a acestui an dacă nu se rezolvă problema acreditării.
Spitalul municipal din Vulcan este pe punctul de a fi închis. Este revoltă mare în municipiul Vulcan, acolo unde fiecare pasează responsabilitatea în curtea celuilalt. Autoritățile locale din Vulcan, în subordinea cărora funcționează spitalul, l-au convocat pe managerul unității medicale la raport. Motivul: de ce nu a fost acreditată unitatea medicală. Dacă până în luna aprilie nu va fi obținută acreditarea, spitalul ar putea fi închis.
“Este adevărat că am cerut și demisia conducerii primăriei, respectiv a primarului și a viceprimarului deoarece managerul spitalului nu este singurul vinovat de această situație creată la Spitalul Vulcan. Se vorbește de mai bine de un an de zile despre închiderea spitalului și nimeni nu ne-a spus nimic, nu au informat consiliul local și populația despre realitatea de la spital. Mi s-a părut mai mult o ceartă între două găști din PSD Vulcan care dădeau vina unii pe alții deși ei au condus și conduc primăria de ani de zile. Mai mult decât atât tot PSD și primăria Vulcan sunt cei care au membri în Consiliul de Administrație al Spitalului Vulcan iar acest circ creat în ședință chiar nu-și avea rostul”, a declarat Dan Marinescu.
Marinescu a fost vehement atunci când a luat cuvântul el crezând că această ședință având scopul de a căuta soluții pentru salvarea spitalului si nu pentru o răfuială internă a PSD.
“Am crezut că este o ședință în care căutăm soluții cum să salvăm acest spital și totodată locurile de muncă ale angajaților din spital dar sunt stupefiat să constat că asist practic la o execuție publică în care se încearcă să se arunce vina doar pe o singură persoană iar administrația locală să se spele pe mâini. Să nu uităm că primarul Ile este cel care a scos medicii de familie din ambulatoriu spunând de prin 2017 că îl reabilitează și că aduce aparatură nouă inclusiv pentru cabinetul de radiologie, că are deja contracte cu medici care sunt deja la specializare si care într-un an când se vor întoarce vor găsi cabinetele gata dotate. Ei bine de atunci au trecut mai mult de doi ani de zile și nimic nu este gata! Ambulatoriul fiind unul din motivele de neîndeplinire a cerințelor făcute prin indicii de analiză ai ANMSC. La fel este și cu bazinul rezervor de apă și instalația de epurare care nu a fost gata la timp care ținea în mare parte de anumite autorizații unde tot în responsabilitatea administrației sunt. Deci sunt proiecte întârziate de primărie prin urmare este și ei sunt direct responsabili de faptul că Spitalul Vulcan nu a primit acreditarea deoarece indiferent de punctajul sau ponderea indicatorilor toți trebuie să fie peste 51% ori aici nu aveau cum să obțină așa ceva dacă nu sunt gata” a mai precizat Marinescu.
Totodată Dan Marinescu a vrut să afle dacă sunt și alte soluții pentru salvarea maternității.
“Am întrebat dacă sunt și alte soluții pentru a salva secția de obstetrică-ginecologie de exemplu chiar și prin comasare cu cea de la Petroșani dar să rămână la Vulcan dar mi s-a răspuns că nu este posibil. Până la urmă nu este vina medicilor și a asistentelor că natalitatea a scăzut și numărul de nașteri a ajuns de la 350 în urmă cu 20 de ani la 19 acuma. Tot administrația este vinovată pentru această depopulare din diferite motive și în special pentru lipsa locurilor de muncă. Bineințeles că și conducerea spitalului se face vinovată pentru deficiențe ce țin de structura organizatorică atât pentru anumite secții și compartimente că nu mai avem ATI sau alte motive iar managerul a și recunoscut însă nu doar el este vinovat ci și primarul în special și viceprimarul”, a mai spus Marinescu.
În încheiere Marinescu i-a îndemnat pe toți prezenți la unitate, să renunțe la orgolii și să încerce cu toții să salveze spitalul.
“Cred că nu mai este timp de pierdut și trebuie să fim cu toții uniți ca să salvăm acest spital mai ales voi cei aleși că de aceea ați fost aleși! Așa ca haideți să grăbim reînscrierea spitalului pentru acreditare și să facem tot posibilul să o obținem. Degeaba avem saloane de 4 stele dacă rămânem fără acreditare și fără medici”, a concluzionat Marinescu.
Pentru a fi reacreditat, spitalul din municipiul Vulcan ar trebui să treacă printr-o serie de transformări. Spitalul municipal Vulcan nu a obținut acreditarea de la Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate. Este vorba de acreditarea în managementul calității în sănătate, iar în acest context există riscul ca unitatea medicală să nu poată încheia contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.