8, cea mai mică notă pentru calitatea pârtiilor din Straja. Salvamontiștii din Straja sunt în permanență conectați la ceea ce petrece în domeniul schiabil. Starea pârtiilor este aproape perfectă. Dacă la începutul sezonului de iarnă administratorii domeniului schiabil au pornit tunurile pentru a produce zăpada, acum omătul este din abundență, iar pârtiile sunt doar întreținute. Astfel, starea pârtiilor este aproape perfectă.
”A fost un an cu o afluență turistică foarte mare în zona Straja, în primul rând datorită faptului că am fost una din primele stațiuni care am avut zăpadă artificială încă de dinainte de 1 decembrie pe partea superioară a stațiunii, după care a nins foarte mult și natura a fost foarte darnică cu Straja. Calitatea pârtiilor pe o scară de la 1 la 10 nu a scăzut sub nota 8, ca de altfel și afluența turistică a crescut extraordinar de mult”, a declarat George Resiga, șef Salvamont Straja.
Straja a fost prima stațiune montană unde s-a putut schia, iar numărul de turiști care au ajuns aici a fost unul foarte mare. Pandemia de coronavirus a avut o contribuție în acest caz. Multe din stațiunile montane din Europa, frecventate de turiștii români, au fost închise. Astfel, aceștia s-au reorientat spre zonele montane din țară.
”Nu în ultimul rând la afluența mare de turiști a contribuit și această pandemie. Austriecii, italienii sau bulgarii au fost în imposibilitatea de a deschide zonele schiabile, drept care românii s-au orientat către stațiunile din țară și este și un lucru îmbucurător”, a mai spus sursa citată.
Salvamontiștii le atrag atenția turiștilor să se echipeze corespunzător atunci când merg la munte, iar pe domeniul schiabil să respecte indicatoarele, adică să nu folosească pârtiile de schi pentru a se da cu punga sau cu sania.