Investițiile continuă la Spitalul Municipal din Lupeni. Administrația locală de la Lupeni dorește să continue seria investițiilor în domeniul sanitar. Astfel edilii de la Lupeni doresc să depună două proiecte prin PNRR pentru sistemul sanitar din localitate. Astfel unul dintre aceste proiecte vizează Ambulatoriul de la spitalul din Lupeni care ar urma să fie dotat cu aparatură de ultimă generație.
”Vom depune două proiecte pe PNRR, Unul pentru Ambulatoriu, care a fost renovat de către noi, dar ne dorim să aducem cât mai multă aparatură nouă în interior. Împreună cu conducerea spitalului am făcut o listă cu tot ceea ce avem nevoie și am atașat-o la documentația necesară. Noi avem inclusiv un studio de fezabilitate pentru un corp nou la spitalul din Lupeni. Trecerea în acest corp nou se va face printr-un tunel și vor exista chiar și două săli de operație. Ca și personal medical în acest moment avem undeva la opt chirurgic la Spitalul Municipal Lupeni”, a declarat Lucian Resmeriță primarul municipiului Lupeni.
Mai mult decât atât și corpul vechi al spitalului urmează să fie reabilitat cu fonduri din PNRR. În acest proiect sunt incluse lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii, lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și/sau termice pentru consum propriu; utilizarea surselor regenerabile de energie, lucrări de instalare/reabilitare/modernizare a sistemelor de climatizare și/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior, lucrări de reabilitare/ modernizare a instalațiilor de iluminat, sisteme de management energetic integrat pentru clădiri, sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald, lucrări pentru echiparea clădirii cu stații de încărcare pentru mașini electrice, conform prevederilor Legii nr. 372/2005 privind performanța energetică a clădirilor, republicată, lucrări de reabilitare a instalațiilor de fluide medicale (Instalații de oxigen), lucrări de recompartimentări interioare în vederea organizării optime a fluxurilor și circuitelor medicale.