.Index Actualitate Politica

Vetuța Stănescu: ”Satul românesc are șansa reală să renască”

Vetuța Stănescu: ”Satul românesc are șansa reală să renască”. Deputatul PNL Vetuța Stănescu afirmă că satul românesc are șansa reală de a renască prin implicarea tuturor factorilor responsabili. Potrivit acesteia, existența unor programe dedicate dezvoltării infrastructurii poate stimula progresul în zonele rurale.

”Satul românesc are șansa reală să renască, iar primarii cu viziune au demonstrat că acest lucru este posibil. Noi toți, împreună, putem să redăm viața zonelor rurale, prin implicare. Referindu-ne la edilii care au înțeles pe deplin menirea unui conducător administrativ al unei comunități, precum și avantajele certe ale muncii în echipă, un exemplu de bune practici este primărița liberală din Comuna General Berthelot, Huzoni Marina, pe care o felicit. Pentru ca satul românesc să fie reînsuflețit este nevoie de o infrastructură modernă, pornind de la infrastructură rutieră. Primărița Marina Huzoni a accesat fonduri prin Programul Național “Anghel Saligny”, un program liberal menit să dezvolte infrastructura, și a reabilitat complet mai multe sectoare de drum comunal din satele aparținătoare. Astfel, în satul Livezi au fost asfaltați 1560 m drum, valoarea investiției fiind de 4,6 milioane de lei”, spune deputatul Vetuța Stănescu, președintele PNL Hunedoara.

Mai mult decât atât deputatul mai dă drept exeplu și satul Crăguiș și spune că atunci cât există dorință și angajare lucrurile merg în direcția potrivită.

”De asemenea, în satul Crăguiș s-au modernizat 2400 m de drum, un proiect în valoare 2,28 milioane de lei. Lucrurile merg în direcția corectă atunci când există dorință și angajare, iar primarii din județul Hunedoara pot să fie convinși de ajutorul pe care îl voi da, ca și până acum, ori de câte ori va fi nevoie, pentru că îmi doresc să fiu parte a soluției, să construim împreună un viitor prosper pentru locuitorii satelor hunedorene”, mai precizează sursa citată.