.Index Actualitate

CEH – o mare familie

cehAu avut ghearele înfipte în leşul Complexului Energetic Hunedoara şi au ajuns, poate circumstanţelor politice, să îl consilieze pe ministrul de care depinde soarta societăţii. Complexul Energetic Hunedoara este angajatorul familiilor, aici fiind angajaţi soţi – soţii, copii – nepoţi. Doar că pentru unii poziţiile înalte ocupate i-au propulsat mai sus pe scara ierarhică, aşa că dacă se pune lacătul unii rămân pe la Bucureşti ocupând alte funcţii strategice pentru interesul personal.

 

Consilierii hunedoreni ai ministrului Gerea, cu funcţii şi rude adânc înfipte în Complexul Energetic Hunedoara. Doi cintre consilierii ministrului Energiei Andrei Gerea sunt din Hunedoara şi au legături strânse cu Complexul Energetic. Tocmai de aceasta ei ar fi trebuit ă vină cu soluţii de redresare pentru entitatea economică, dar până acum aceştia se pare că nu au găsit nicio soluţie salvatoare.

 

Cu ghearele bine înfipte în leşul CEH

 

Iulian Offenberg şi Valentin Brânzea sunt cei doi consilieri ai ministrului Energiei Andrei Gerea. Ambii vin din judeţul Hunedoara şi ambii cunosc îndeaproape situaţia economico-financiară a societăţii.

 

Iulian Offenberg şi-a făcut odată apariţia la Petroşani în calitate de trimis al ministrului. Acesta l-a consiliat însă şi pe senatorul Vochiţoi alături de care a participat la o dezbatere pe tema Complexului Energetic Hunedoara. Multe cuvinte, nimic concret. Offenberg cel care îl consiliază pe ministru a venit în minister de pe funcţia de şef serviciu la CONVERSMIN, adică fix societatea care închide şi ecologizează perimetrele miniere. De precizat este că soţia lui Offenberg este angajată a Complexului Energetic Hunedoara pe postul de auditor intern/şef serviciu. Consoarta lui Offenber mai este şi consilier la Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale.

 

Cel de-al doilea hunedorean care îl consiliază pe ministrul Gerea este Valentin Brânzea care de pe postul de şef serviciu în cadrul CEH a ajuns consilier în Ministerul Energiei. Nici soţia lui Brânzea nu este străină de societatea energetică. Şi aceasta îşi are locul de muncă tot la acelaşi angajator adică la Complexul Energetic Hunedoara unde până la data de 29 aprilie a fost şef serviciu.

 

 

Niciunul dintre cei doi consilieri ai ministrului Energiei, plecaţi la Bucureşti din structura de conducere a Complexului Energetic Hunedoara par a nu fi găsit nicio soluţie pentru salvarea acestui mamut de pe urma căruia le trăieşte întrega familie, dar încă trăieşte şi întreaga Vale a Jiului şi judeţul Hunedoara.

 

 

Cei doi nu sunt singurii care au rude angajate la Complexul Energetic Hunedoara. Lista este deschisă.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.