.Index Actualitate Administratie

Penalităţi reduse la plata taxelor şi impozitelor locale

taxePremieră la Petroşani. Persoanele care au debite restante la plata taxelor şi impozitelor locale vor putea fi scutite de plata penalităţilor. Nu se va anula întreaga penalizare, ci doar o parte din aceasta. Există însă câteva condiţii. Cei care înregistrează debite la taxele şi impozitele locale vor fi scutiţi de plata penalităţilor în procent de 73,3% dacă îşi achită suma principală avută la data de 30 septembrie.

 

“Prin acest act normativ s-au instituit măsuri conjuturale de acordare a unor facilităţi fiscale prin care s-a urmărit stimularea achitării voluntare de către contribuabili a obligaţiilor restate la buget, maximizarea încasărilor bugetare, stimularea mediului economic şi respectiv diminuarea arieratelor bugetare. În esenţă, această ordonanţă se referă la obligaţiile de plată principale datorate bugetului general consolidat, restante la data de 30 septembrie 2015, inclusiv şi în cazul obligaţiilor de plată datorate bugetelor locale, dacă consiliul local stabileşte, prin hotăre, aplicarea acestor prevederi. În acest caz, anularea vizează o cotă de până la 73,3% din majorările de întârziere datorate ca urmare a neachitării la termen a obligaţiilor de plată restante datorate bugetelor locale”, a declarat Adrian Negoe, secretarul Primăriei Petroşani.

 

 

 

Numărul estimat de beneficiari este de circa 7.010 persoane fizice şi juridice plătitoare de impozite şi taxe locale. Valoarea totală estimată a scutirii care va fi acordată pe întreaga durată de aplicare a acesteia este de circa 6.253 în cazul persoanelor fizice şi circa 757 în cazul persoanelor juridice. Deocamdată proiectul este în dezbatere publică şi abia în luna februarie urmează a fi aprobat de Consiliul Local.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.