Aşa cum ne-a obişnuit Dan Marinescu munceşte pentru comunitatea Vulcaneana în încercarea de a găsi soluţii care să readucă la viaţa Vulcanul. În primele zile ale acestei săptămâni acesta s-a aflat la Bucureşti pentru o vizită de lucru în domeniul energetic dar în acelaşi timp a profitat de timpul petrecut la Bucureşti trecând şi pe la Ministerul Fondurilor Europene cât şi la alte firme de consultanţă ce se ocupă cu atragerea de investitori în România.
“Am participat la a III-a ediţie a Aspen Energy Lab Institute unde se desfăşoară practic un workshop format din IV ediţii cu oamenii din toate domeniile de specialitate pe energie, industrie, economie şi mediul de afaceri, în ideea de a contura o platformă pentru strategia energetică a României care va fi mai apoi trimisă către Ministerul Energiei spre a fi analizată şi dezbătută. În acelaşi timp am trecut pe la Ministerul Fondurilor Europene pentru nişte consultări suplimentare în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea urbană şi am constatat că mai ales în ceea ce priveşte anveloparea clădirilor noi Vulcanul suntem în urmă cu mult, deoarece nu avem întocmite Asociatile de locatari şi pe lângă asta sunt deja multe localităţi care şi-au depus dosarele de accesare de fonduri pentru aceasta din Valea Jiului vorbim de Petrila şi imediat urmează Petroşaniul iar aici este vorba despre primul venit primul servit. Prin urmare fac încă un apel la actuala conducere a primăriei municipiului Vulcan să întocmească şi să finalizeze cât mai urgent Strategia de dezvoltare durabilă urbana cât şi întocmirea asociaţilor de locatari în municipiul Vulcan. Fără acestea , indiferent de cine va câştiga alegerile locale de anul acesta, nu va putea accesa fonduri europene pentru dezvoltarea urbană din bugetul UE 2014 – 2020 ”, a declarat Dan Marinescu, candidatul independent la funcţia de primar al municipilui Vulcan.
Mai departe Marinescu ne-a vorbit despre posibili investitori şi despre consultările sale cu firmele de audit.
”Aşa cum am mai spus multe firme din Vest îşi gândesc relocarea producţiei către ţările din est atât din motivul forţei de muncă mai mari cât şi a manei de lucru mai ieftină în comparaţie cu ce este în Vest. Însă pentru că România şi aici vorbind în particular despre Vulcan , să reuşească atragerea acestora trebuie neapărat să-şi stabilească o poziţie clară în ceea ce priveşte facilitarea condiţiilor pentru viitori investitori atât în ceea ce priveşte scutirea de taxe cât şi alocarea de teren disponibil pentru a-şi desfăşura activitatea în funcţie de numărul de angajaţi”, a mai precizat sursa citată.