Gulaş comunitar, servit la Brădet. Zona de agrement Brădet s-a animat la sfârşitul acestei săptămâni, când comunitatea maghiară din Petroşani a organizat un adevărat festin culinar. Bucătarii pricepuţi au pregătit un ceaun cu sute de porţii de gulaş.
“Sper ca activitatea noastra de azi cu gulasul va avea succes. Cred ca sunt in jur de 100 de persoane. Este un trend care place oamenilor, timpul ne-a ajutat si imediat vor fi impartite portile sis per ca toata lumea sa fie multumita”, a declarat Eduard Wersanski, organizator.
Gulaşul a fost preparat după o reţetă tradiţional ungurească. Secretele reţetei au fost carnea din abundenţă, ardeii, dar şi găluşte de făină.
“Sunt cateva persoane care stiu sa faca acest gulas pentru ca este o reteta speciala specifica ungureasca sic red ca toata lumea va fi multumita cand va gusta aceasta mancare specifica maghiara”, a mai spus sursa citată.
Cu toţii au petrecut câteva ore de relaxare alături de prieteni, cunoscuţi şi nu numai.
“A fost superb. Mă bucur că vremea a ţinut cu noi şi am avut posibilitatea să ieşim câteva ore să ne relaxăm. Cel mai aşteptat moment a fost cel al gulaşului”, ne spune un participant.
Atmosfera a fost presărată cu muzică, voie bună şi diferite jocuri.
Monika BACIU