Producţie mai mare, cărbune de calitate superioară şi angajări. Toate acestea sunt în planul Complexului Energetic Hunedoara în următoarea perioadă de timp.
Angajări
O nouă rundă de angajări va avea loc la Divizia Minieră din cadrul Complexului Energetic Hunedoara. 90 de tineri dintre cei care au participat în vară la concursul organizat de CEH şi au fost declaraţi respinşi, vor fi încadraţi la unităţile miniere din cadrul entităţii energetice. Angajarea personalului se va face la locurile de muncă direct productive, pentru punerea în funcţie a unor noi capacităţi de producţie şi menţinerea în exploatare a celor actuale. Angajarea se face pe o durată determinată de 6 luni.
“În următoarea perioadă se fac 90 de angajări la Complexul Energetic Hunedoara, sucursala Divizia Minieră. Aceste angajări sunt bine justificate deoarece intră în producţie două capacităţi, una la Mina Livezeni şi una la mina Vulcan, respectiv un abataj pe stratul 13 la mina Livezeni începând cu 1 noiembrie şi un banc subminat numărul 4 la Exploatarea minieră Vulcan. Aceşti tineri vor fi pentru acetse locuri de muncă, iar pentru unităţile miniere Lonea şi Lupeni este o completare a celor ieşiţi la pensie în ultima perioadă de la fronturile de lucru”, a declarat Nicolae Dr[goi, director general adjunct CEH.
Selecţia în vederea angajării se va face în ordinea descrescătoare a mediilor de pe lista persoanelor respinse la concursul desfăşurat în luna mai a acestui an.
“Îi luăm de la 1 la 90 în ordinea celor respinşi în urma concusului din mai. Nu vor mai avea alte evaluări. Aşteptăm o perioadă de 10 zile ca toţi cei care doresc să vină să lucreze în Divizia Minieră să aibă timpul necesar dacă sunt plecaţi din ţară să se întoarcă şi să opteze pentru un loc de muncă în minerit”, a mai spus sursa citată.
Producţie mai mare
Divizia Minieră va pune în funcţiune două noi capacităţi de producţie la mina Livezeni şi Vulcan. Prin acestea, responsabilii CEH spun că producţia de cărbune va creşte cu 5000 de tone de huilă pe zi, iar puterea calorică va fi mai ridicată.
“Noi preconizăm minimum 5000 de tone pe zi în luna noiembrie odată cu punerea în funcţie a celor două capacităţi de producţie. Se măreşte producţia şi prin punerea în funcţie a stratului 13 de la Livezeni şi calitatea cărbunelui pe care îl vom livra către cele două termocentrale”, a mai subliniat directorul adjunct al CEH.
La începutul acestui an, oficialii CEH estimau o producţie de aproape două milioane de tone de cărbune.
Monika BACIU