Energia produsă de CEH, mult prea scumpă și prea puțină. Cel mai modern grup energetic din țară a produs doar 0,2% pentru Sistemul Energetic Național, iar costurile sunt cele mai mari. Ministerul Energiei arată rolul pe care îl au termocentralele din cadrul Complexului Energetic Hunedoara în Sistemul Energetic Național. Aproape zero, în cazul termocentralei Paroșeni, acolo unde grupul energetic nr. 4 este cel mai modern din țară.
”În ceea ce privește rolul pe care îl au centralele din cadrul CEH în asigurarea siguranței în funcționare a Sistemului Energetic Național (SEN), precizăm că, la nivelul anului 2020, aportul de energie electrică al Complexului Energetic a fost de 1,24% din totalul producției SEN, din care grupul nr. 4de la Paroșeni a produs 0,2% din totalul producției. Această producție se realizează cu costurile cele mai mari din întregul SEN, de peste 450-500lei/MWh, costuri la care, în concordanță cu legislația în vigoare, trebuie să se adauge costul certificatelorde CO2. Având în vedere că, în general, pentru fiecare MWh produs ar trebui achiziționat un certifica de CO2, iar prețul acestora, pe bursă, este în prezent de peste 40 de euro/certificat, rezultă un preț de producție de peste 650 ei/MWh, preț total necompetitiv pe piața românească de energie, pe care tranzacțiile se încheie la valori maxime de 300-350 lei/MWh”, arată Ministerul Energiei.
Din cele 6 blocuri energetice ale CEH, grupul nr. 4 de 150 MW din componența CET Paroșeni este sinugurl retehnologizat care funcționează în conformitate cu cerințele de mediu, fiind calificat și pentru furnizarea de servicii tehnologice de sistem.