.Index Actualitate

Interzis pe Transalpina pe timpul nopţii

Circulaţia rutieră pe Transalpina este interzisă pe timpul nopţii între orele 20:00 şi 7:00. reprezentanţii de la Compania Naţională de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi din România informează că vitexa maximă pe porţiunea curpinsă între Rânca şi Obârşia Lotrului este de 30 de kilometri la oră.

“DN67C (Transalpina) a fost redeschis între kilometri 34+800 (Rânca, judeţul Gorj) și 59+800 (Obârşia Lotrului). Pe acest sector de drum, accesul autovehiculelor este interzis în intervalul orar 20:00-07:00, iar viteza maximă de deplasare este de 30 km/h. Este instituită şi restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone”, arată cei de la CNADNR.

La începutul acestui an Executivul a alocat bani pentru lucrările de modernizare care au loc pe acest troson. La acel moment, Guvernul a aprobat indicatorii tehnico – economici aferenţi obiectivului de investiţii „Consolidare şi protecție versanți DN 7A km 63+200 – km 86+601”, judeţul Vâlcea. Mai exact este vorba de modernizarea drumului spre Voineasa, contract care are o valoare totală de peste 66 de milioane de lei. urmează a fi construite noi poduri şi reabilitat tot tronsonul.

“Lucrările de consolidare a Drumului național DN 7A vor continua pe traseul Vidra – limita dintre județele Vâlcea și Hunedoara. Lucrările de consolidare și protecție a versanților se vor desfășura pe o lungime de 23 de kilometri și vor cuprinde și reabilitarea unui pod și construcția a încă 6 poduri noi. Guvernul a aprobat în ședința de astăzi indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea și protecția versanților de pe DN 7A, proiect realizat cu fonduri de la Banca Europeană de Investiții și de la bugetul de stat. Investiția are o valoare totală de circa 125 de milioane de lei  și a fost demarată în anul 2008, însă în anul 2012 a fost oprită ca urmare a rezilierii contractului cu constructorul, rămânând de executat lucrări în valoare de peste 66 de milioane de lei”,  se arată în informarea Guvernului.

Finanţarea obiectivului de investiţii, prevazut la art.1 se realizeaza din imprumutu FI 23.371 acordat de Banca Europeană de Investiții derulat conform O.U.G. nr. 64/2007 privind datoria publica, cu modificarile si completarile ulterioare si de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, in limita sumelor aprobate anual cu aceasta destinatie, precum si din alte surse legal constituite, conform programelor de investitii publice aprobate potrivit legii.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.